Sinkkutuorepasta - äyriäislasagne annosvuokaan

Sinkkutuorepasta - äyriäislasagneannosvuokaan
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Tuorepastasta on kätevä valmistaa pieniä annoslasagneja, sillä saat itse muotoiltua levyt sopiviksi annosvuokiin.

Tätä äyriäislasagne-reseptiä varten tarvitaan vain ¼ yhdestä tuorepastataikina-annoksesta.

Tuorepastataikinaa kannattaa valmistaa kerralla koko annos ja pakastaa loput toisia käyttökertoja varten.

Katso tuorepastan resepti.

1 annosvuoka, 1:lle isoon nälkään tai kahteen syöntikertaan
Tuorepastalevyt:
1annostuorepastaa (n. 400 g)
(käytä vain 100 g, josta valmistat 3 tuorepastalevyä ja pakasta loppu tuorepasta)
Äyriäisseos:
1rklvoita tai margariinia
½sipuli
1valkosipulinkynsi
1rkltomaattipyreetä
½tlsuolaa
tlsitruunapippuria
n. 70gananasmurskaa (½ pienestä tölkistä)
100gäyriäisiä, esim. simpukoita ja katkarapuja
100gkatkaraputuorejuustoa
Juustokerma:
1dljuustokermaa
Päälle:
1-2rklparmesaanilastuja

Valmistusohje

Tee yksi annos tuorepastaa erillisen tuorepastaohjeen mukaan. Käytä siitä 100 g tähän ohjeeseen ja pakasta loput taikinasta muovipussissa myöhempää käyttöä varten. Muotoile se ohuiksi pieniksi vuokiesi kokoisiksi lasagnelevypaloiksi.

Valmista äyriäiskastike. Hauduta sipulisilppu voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi ananasmurska, äyriäiset ja tuorejuusto, kuumenna nopeasti. Ota pannu pois liedeltä.

Levitä voideltuun uuninkestävään pikkuvuokaan kerros 1/3 äyriäiskastiketta ja peitä se tuorelasagnelevyllä. Levitä levyn päälle uusi kerros äyriäiskastiketta (1/3) ja kaada siihen 1/3 juustokermasta. Laita päälle toinen levy ja levitä siihen 1/3 äyriäiskastiketta ja 1/3 kermasta. Laita päälle viimeinen tuorepastalevy ja sen päälle loppu 1/3 äyriäisseosta ja 1/3 dl kermaa. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Kypsennä annoslasagnea 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kauniin väriseksi. Anna kuuman ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen ruokailua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)