Sinkkutuorepasta - äyriäislasagneannosvuokaan

Sinkkutuorepasta - äyriäislasagne annosvuokaan

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota
Valmisteluaika
30 min
Kokonaisaika
1 h

Tuorepastasta on kätevä valmistaa pieniä annoslasagneja, sillä saat itse muotoiltua levyt sopiviksi annosvuokiin.

Tätä äyriäislasagne-reseptiä varten tarvitaan vain ¼ yhdestä tuorepastataikina-annoksesta.

Tuorepastataikinaa kannattaa valmistaa kerralla koko annos ja pakastaa loput toisia käyttökertoja varten.

Katso tuorepastan resepti.

Ainekset 1 annosvuoka, 1:lle isoon nälkään tai kahteen syöntikertaan annosta

Tuorepastalevyt:
1
annos
tuorepastaa (n. 400 g)
(käytä vain 100 g, josta valmistat 3 tuorepastalevyä ja pakasta loppu tuorepasta)
Äyriäisseos:
1
rkl
voita tai margariinia
½
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
suolaa
tl
sitruunapippuria
n. 70
g
ananasmurskaa (½ pienestä tölkistä)
100
g
äyriäisiä, esim. simpukoita ja katkarapuja
100
g
katkaraputuorejuustoa
Juustokerma:
1
dl
juustokermaa
Päälle:
1-2
rkl
parmesaanilastuja

Ohje

  1. Tee yksi annos tuorepastaa erillisen tuorepastaohjeen mukaan. Käytä siitä 100 g tähän ohjeeseen ja pakasta loput taikinasta muovipussissa myöhempää käyttöä varten. Muotoile se ohuiksi pieniksi vuokiesi kokoisiksi lasagnelevypaloiksi.

  2. Valmista äyriäiskastike. Hauduta sipulisilppu voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi ananasmurska, äyriäiset ja tuorejuusto, kuumenna nopeasti. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Levitä voideltuun uuninkestävään pikkuvuokaan kerros 1/3 äyriäiskastiketta ja peitä se tuorelasagnelevyllä. Levitä levyn päälle uusi kerros äyriäiskastiketta (1/3) ja kaada siihen 1/3 juustokermasta. Laita päälle toinen levy ja levitä siihen 1/3 äyriäiskastiketta ja 1/3 kermasta. Laita päälle viimeinen tuorepastalevy ja sen päälle loppu 1/3 äyriäisseosta ja 1/3 dl kermaa. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Kypsennä annoslasagnea 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kauniin väriseksi. Anna kuuman ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen ruokailua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.