Bataatti-riisipaistos jämäriisistä

Bataatti-riisipaistos
35 min, josta valmisteluaika 20 min

Tässä resepti edellisen päivän lisukeriisin jämien hyödyntämiseen. Annoksen juju ja hallitseva maku on kiinalainen viisimauste. Mausteneilikan, tähtianiksen, kanelin, pippurin, inkiväärin ja fenkolin sekoitus on vaarallisen viettelevä, ja sen kanssa sortuu helposti ylilyönteihin. Pieni ripaus on riittävästi isommankin vaikutuksen aikaansaamiseksi.

1:lle
1pieni bataatti (200-250 g)
1rklrypsiöljyä
2rklvettä
1pieni sipuli pilkottuna
1porkkana pilkottuna
ripaus kiinalaista viismaustetta
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1rklsoijakastiketta
1rklriisietikkaa
1rklSrirachaa tai muuta vastaava chilikastiketta
3dlkypsää Myllyn Paras Jasmiiniriisiä
tai kypsää Basmatiriisiä
1rkurucolaa pilkottuna
1kevätsipulinvarsi
1dlpakasteherneitä sulatettuna

Valmistusohje

  1. Kuori bataatti ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

  2. Lämmitä öljy pannulla tai wokissa, lisää bataatit ja tilkka vettä. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes palat alkavat pehmentyä ja ruskistua kyljiltään, 6-8 minuuttia.

  3. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti. Älä ruskista. Mausta viismausteella ja lisää mukaan valkosipuli. Pyöräytä sekaisin ja nosta pois liedeltä.

  4. Kaavi kasvikset pois pannulta.

  5. Yhdistä pienessä astiassa soija, etikka ja chilikastike.

  6. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Laita riisi pannulle ja paista jatkuvasti sekoittaen kunnes riisi alkaa lämmetä kauttaaltaan, 3-5 minuuttia.

  7. Pirskottele riisin päälle soija-etikka-chilikastike ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia. Taittele lopuksi sekaan paistetut kasvikset ja nauti heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)