Yhden hengen ruokaisat ohrapaistokset

Yhden hengen ohrapaistokset
  • Kun valmistat ruokaa uunissa yhdelle, kannattaa tehdä useampi annos kerralla.
  • Tässä syntyy 4 eri pääruokaa viikon eri päiville.
  • Valitse ainakin 4-5 dl:n kokoisia uunin kestäviä annosvuokia, esim. Arabian, Teema- tai Primavera-kipot (puurokulhot) sopivat hyvin.
  • Nesteitä ja mausteita vaihtelemalla saat vaihtelua ruokiisi.
  • Annosvuokaruuat säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää tai pakastimessa pidempään, lämmitys mikrossa.
4 x pääruoka-annos yhdelle eri päiville
Yhteiset aineet 4 annosvuokaan jaettavaksi:
1rklrypsiöljyä
2dlMyllyn Paras Esikypsytettyjä Rikottuja Ohrasuurimoita
tai Riisi+Ohrasuurimoita
pieninippusipuleita varsineen tai purjosipulia (2 dl silppua)
1iso suippopaprika (2 dl silppua)
1tlsuolaa
4 eri pääruoka-annosta:
Kinkku:
100gkinkkuleikettä (n. 1 dl kuutioita)
2-3rklmustapippurituorejuustoa
1rkltuoretta oreganosilppua (tai ½ tl kuivattua maustetta)
Kana:
100gmaustamattomia broilerinfileesuikaleita
1tlvahvaa currytahnaa
1rkltuoretta salviasilppua (tai ½ tl kuivattua maustetta)
Kala:
100gmaustamattomia lohifileesuikaleita
1rklchilikastiketta
1rkltuoretta timjamisilppua (tai ½ tl kuivattua maustetta)
Kasvis:
100gvihreää tai valkoista parsaa (2-3 vartta) tai parsakaalia (n. 1 dl pieninä paloina)
2-3rklpiparjuurituorejuustoa
2rkltuoretta basilikasilppua (tai 1 tl kuivattua maustetta)
Lisäksi jokaiseen annokseen:
2-2½ dlvettä (osassa voi olla kookosmaitoa)

Valmistusohje

Voitele 4 uunin kestävää annosvuokaa (4-5 dl) öljyllä. Mittaa jokaiseen vuokaan ½ dl raakoja suurimoita ja silppua päälle sipulia ja paprikaa, mausta suolalla.

Tee jokaisesta annoksesta tämän jälkeen erilainen: laita yhteen kinkkuleikettä, yhteen broilerinfileesuikaleita, yhteen lohifileesuikaleita ja yhteen parsaa tai parsakaalia. Mausta jokainen annos omilla mausteilla mieleiseksi.

Mittaa jokaisen annoksen päälle 1½ dl nestettä, joka voi olla vettä tai vaikkapa kookosmaitoa, joka sopii hyvin esim. kanan tai lohen maun kanssa.

Laita annokset uuniritilälle 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Kun ne ovat paistuneet n. 25 minuuttia, sekoita annoksia haarukalla ja lisää nestettä ½-1 dl /annos. Jatka paistamista kunnes annokset saavat kauniin värin, yhteensä kypsennysaika on n. 45 minuuttia.

Nauti kana-annos heti raikkaan salaatin kanssa.

Jäähdytä muut nopeasti ja laita jääkaappiin.

Lämmitä ruuaksi seuraavana päivänä lohiannos, sitä seuraavana päivänä parsa-annos ja viimeisenä kinkkuannos. Toki voit myös pakastaa osan ja syödä ruoat silloin kun haluat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)