Liha-makaronilaatikko mikrossa

30 min, josta valmisteluaika 15 min
3-4:lle
2½ | dl | Myllyn Paras Makaronia |
tai Tumma Makaronia | ||
tai Kaura Makaronia | ||
150 | g | jauhelihaa |
1 | sipuli | |
1 | tl | suolaa |
½ | tl | currya |
hiven valkopippuria | ||
½ | tl | paprikajauhetta |
2 | munaa | |
4 | dl | (laktoositonta) maitoa |
Valmistusohje
-
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha.
-
Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihasipuliseosta voideltuun vuokaan. Lisää munamaito. Kypsennä mikroaaltouunissa täysteholla (800 W) 13-15 min.
Vinkki! Kannattaa käyttää reilun kokoista vuokaa, sillä täytee tulee helposti vuoasta yli (toisin kuin uunissa tehtäessä, jolloin munamaito voi olla melkein piripintaan). Myös kannattaa tarkkailla lämpötilaa ja säätää mikron tehoa tarvittaessa pienemmälle.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Vaihdoin mökillä jauhelihan kanttarelleihin, jotka paistoim kuten pienen sipulinki. Mausteet ja suolan korvasin koskenlaskija-pippuriruokakermalla ja vähensin vastaavasti maitoa. Vartti oli sopiva paistoaika mikron täysteholla. Kanttarellin oma maku säilyi hyvin ja pippurikin maistui muuten pehmeässä herkussa.
Tulee ihanan kova makaronilaatikko. Jauhelihaa voisi tuplasti enemmän :--D
Eihän tässä huomaa mitään eroa tavalliseen makaronilaatikkoon, elikkä todella hyvää.
todella kätevää, ja maukasta!!!
Kommentoi reseptiä