Tämä on yksi perinteisimmistä grilliruokien lisäkkeistä amerikkalaisessa grillauksessa. Nyt juustomakaroni on tullut ryminällä suomalaisiin ruokapöytiin. Juustoa tulee olla reippaasti, suorastaan hävyttömän paljon ja chilin poltteleva lempeys täydentää ruokaisan lisäkkeen. Nuorten ehdoton suosikki.

Ainekset 1 uunivuoallinen annosta

7,5
dl
kulutusmaitoa
50
g
voita
1
tuore punainen chili hienonnettuna
1
tuore vihreä chili hienonnettuna
1
tuore jalapenochili hienonnettuna
2+1
dl
cheddarjuustoraastetta
½
tl
suolaa
kristallisuolaa

Ohje

  1. Keitä makaronit napakoiksi ja jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä.

  2. Valmista juustokastike. Kuumenna maito erillisessä astiassa. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnetut chilit ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi mutta älä ruskista. Lisää lämmin maito joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

  3. Lisää kastikkeen joukkoon jäähtyneet makaronit ja 2 dl juustoraastetta. Sekoita kevyesti yhteen. Mausta suolalla.

  4. Kaada seos grillinkestävään uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput juustosta.

  5. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen ja laita vuoka epäsuoralle lämmölle. Paista kansi suljettuna 25-30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

  6. Viimeistele ripauksella suolahippuja ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.