Pasta carbonara eli miilunpolttajan pasta

Pasta carbonara eli miilunpolttajan pasta on takuuvarma suosikki ruokapöydässä. Nopeasti valmistuva ruoka on hyvä niin arkeen kuin viikonloppuun. Pasta carbonaran jämäkkä maku tulee pancetasta, parmesaanista ja valkosipulista. Mukaan lorautetaan reilusti kermaa. Testaa - ehkä tästä tulee koko perheen lempiruoka!
400 | g | Myllyn Paras Spagettia |
tai Gluteeniton Spagettia | ||
1 | pkt | pekonia tai pancettaa (140 g) |
2 | valkosipulinkynttä | |
2 | dl | ruokakermaa |
2 | kananmunaa | |
50 | g | parmesaanijuustoa |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
tuoretta lehtipersiljaa |
Valmistusohje
-
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
-
Saksi tai silppua pekoni kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele pekonisuikaleita kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut valkosipulinkynnet.
-
Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja parmesaanijuusto.
-
Lisää valutettu pasta pekonin sekaan kuumalle pannulle. Lisää muna-kermaseos ja pyöräytä sekaisin. Sammuta levy ja rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele pasta carbonara silputulla lehtipersiljalla.
Kommentoi reseptiä