Viinietikan käyttöä ruuanvalmistuksessa ujostellaan turhaan. Hapokkuus tuo ruokaan uusia sävyjä ja antaa tässä täydellisen kontrastin maukkaalle parmesaanijuustolle. Valmista kerralla reilumpi satsi, sillä tämä on herkullista myös uudelleen lämmiteltynä.

Ainekset 4:lle annosta

Tomaattikastike:
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
400
g
herkkusieniä
dl
punaviinietikkaa
2
tlk
tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1
dl
tuoretta basilikaa silputtuna
1
dl
pinjansiemeniä paahdettuna ja murskattuna
1+1
dl
parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Silppua sipulit ja herkkusienet hienoksi. Ruskista ainekset oliiviöljyssä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon etikka ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua noin puoli tuntia, kunnes kastike on sakeaa.

  2. Mausta tomaattikastike suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.

  3. Keitä spagetti reilussa, suolatussa vedessä al denteksi, noin 5-6 minuuttia. Valuta nopeasti ja jätä desilitran verran keitinvettä pastan joukkoon.

  4. Sekoita keitetty spagetti, pinjansiemenet ja 1 dl juustoraastetta tomaattikastikkeen joukkoon.

  5. Laita ainekset uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput parmesaanijuustosta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kevyesti paahtunut ja rapea.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.