Uunispagettia ja parmesaania

Uunispagettia ja parmesaania
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Viinietikan käyttöä ruuanvalmistuksessa ujostellaan turhaan. Hapokkuus tuo ruokaan uusia sävyjä ja antaa tässä täydellisen kontrastin maukkaalle parmesaanijuustolle. Valmista kerralla reilumpi satsi, sillä tämä on herkullista myös uudelleen lämmiteltynä.

4:lle
Tomaattikastike:
2salottisipulia
4valkosipulinkynttä
400gherkkusieniä
dlpunaviinietikkaa
2tlktomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1dltuoretta basilikaa silputtuna
500gMyllyn Paras spagettia
1dlpinjansiemeniä paahdettuna ja murskattuna
1+1dlparmesaania raastettuna

Valmistusohje

  1. Silppua sipulit ja herkkusienet hienoksi. Ruskista ainekset oliiviöljyssä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon etikka ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua noin puoli tuntia, kunnes kastike on sakeaa.

  2. Mausta tomaattikastike suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.

  3. Keitä spagetti reilussa, suolatussa vedessä al denteksi, noin 5-6 minuuttia. Valuta nopeasti ja jätä desilitran verran keitinvettä pastan joukkoon.

  4. Sekoita keitetty spagetti, pinjansiemenet ja 1 dl juustoraastetta tomaattikastikkeen joukkoon.

  5. Laita ainekset uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput parmesaanijuustosta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kevyesti paahtunut ja rapea.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)