Dan Dan -spagetti

Dan Dan -spagetti
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Missä määrätään, että pastan kanssa saa pelata ainoastaan tomaattien, basilikan ja parmesaanin hallitsemilla italialaisilla mauilla? Spagetti on nimittäin erinomaisen toimiva vaihtoehto korvaamaan vehnänuudeleita myös vahvasti maustetuissa aasialaisissa ruuissa.

Eteläiseen Kiinaan sijoittuvassa Sichuanin provinssissa harrastetaan hienostuneen tulisia ruokia, joista maineikkaimpia on Dan Dan -nuudeleiksi nimetty ruokalaji. Herkku toimii myös spagetista valmistettuna.

Suoran käännöksen mukaan dan dan tarkoittaa kaupustelijan nuudeleita eli ne ovat alkuperältään edullista katuruokaa. Annoksen alkulähteillä tarjoiltava versio voi olla chiliin tottumattomalle liikaa, mutta onneksi kotioloissa annostelua voi vapaasti säädellä. Tosin ilman pientä chilin puraisua ruoka ei ole mistään kotoisin, ei ainakaan Sichuanista. 

4:lle
300gMyllyn Paras Spagettia
4rklrypsiöljyä
400gnaudanjauhelihaa
suolaa ja pippuria
3rklhienonnettua inkivääriä
4dlkanalientä
3rklchiliöljyä
2rklpunaviinietikkaa
2rklsoijakastiketta
6rkltahinia
3rklpaahdettuja seesaminsiemeniä hienonnettuna
2tlsichuaninpippuria murskattuna
4rklpaahdettuja maapähkinöitä murskattuna
4rklkevätsipulia pilkottuna

Valmistusohje

  1. Keitä spagetti kypsäksi (al dente). 

  2. Spagetin kypsyessä lämmitä öljy pannulla ja lisää jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia. Lisää inkivääri ja jatka paistamista pari minuuttia. 

  3. Lisää pannulle kanaliemi, chiliöljy, punaviinietikka, soijakastike, tahini, paahdetut seesaminsiemenet ja  sichuaninpippuri.

  4. Hauduttele muutama minuutti, kunnes kastike tiivistyy. 

  5. Jaa spagetti kulhoihin ja annostele kastike päälle. Koristele murskatuilla maapähkinöillä ja kevätsipulilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)