Japanilainen Carbonara

Japanilainen carbonara
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Hämmästyttävän auuri osa Japanin arkisemmasta ruokailusta on suoraa lainaa länsimaista. Ne samat spagettikastikkeet, jauhelihapihvit ja perunasalaatit ovat tuttuja myös aasialaisille ystävillemme. Meille tuikitutut perusjutut saavat kuitenkin uudenlaisia merkityksiä totutusta poikkeavalla maustamisella. Jo pelkällä misotahnalla tekee isosti erilaista ja eksoottista. On tässä italialaisilla ihmettelemistä.

4:lle
3rklvoita
1keskikokoinen sipuli hienonnettuna
kourallinen siitakesieniä viipaloituna
3valkosipulinkynttä hienonnettuna
½dlsakea
3kananmunaa
4rklvaaleaa misoa
½dldashia tai vettä
2rklsitruunamehua
400gMyllyn Paras Spagettia
Koristeluun:
lohen tai kirjolen mätiä
paahdettuja seesaminsiemeniä
nori-arkki ohuina suikaleina
parmesaania raastettuna

Valmistusohje

  1. Sulata voi pannulla. Paista sipuli ja sienet pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetken aikaa. Lisää sake ja sekoita hyvin. Pienennä lämpöä ja anna hautua.

  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita mukaan miso, dashi ja sitruunamehu.

  3. Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kaada spagetti pannulle sienten ja sipulin joukkoon. Sekoita hyvin.

  4. Kaada miso-munaseos pannulle ja sekoita hyvin.

  5. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

  6. Jaa pasta tarjoiluastioihin ja koristele mädillä, seesaminsiemenillä ja norilla. Viimeistele parmesaanilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)