Hämmästyttävän suuri osa Japanin arkisemmasta ruokailusta on suoraa lainaa länsimaista. Ne samat spagettikastikkeet, jauhelihapihvit ja perunasalaatit ovat tuttuja myös aasialaisille ystävillemme. Meille tuikitutut perusjutut saavat kuitenkin uudenlaisia merkityksiä totutusta poikkeavalla maustamisella. Jo pelkällä misotahnalla tekee isosti erilaista ja eksoottista. On tässä italialaisilla ihmettelemistä.

Ainekset 4:lle annosta

3
rkl
voita
1
keskikokoinen sipuli hienonnettuna
kourallinen siitakesieniä viipaloituna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½
dl
sakea
3
kananmunaa
4
rkl
vaaleaa misoa
½
dl
dashia tai vettä
2
rkl
sitruunamehua
Koristeluun:
lohen tai kirjolen mätiä
GoGreen seesaminsiemeniä paahdettuina
nori-arkki ohuina suikaleina
parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Sulata voi pannulla. Paista sipuli ja sienet pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetken aikaa. Lisää sake ja sekoita hyvin. Pienennä lämpöä ja anna hautua.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita mukaan miso, dashi ja sitruunamehu.
  3. Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kaada spagetti pannulle sienten ja sipulin joukkoon. Sekoita hyvin.
  4. Kaada miso-munaseos pannulle ja sekoita hyvin.
  5. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Jaa pasta tarjoiluastioihin ja koristele mädillä, seesaminsiemenillä ja norilla. Viimeistele parmesaanilla.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.