Spagetti a la Carbonara

Spagetti a la Carbonara
2:lle
1-2valkosipulinkynttä
1rkloliiviöljyä
n.140gkinkkusuikaleita tai fileepekonia tai suikaloitua joulukinkkua pakastimesta
2munaa
juustoraastetta (esim. parmesaania ja/tai pecorinoa tai muuta voimakasta juustoraastetta)
vähän ruokakermaa tai vastaavaa
mustapippuria myllystä
150-200gMyllyn Paras Spagettia

Valmistusohje

Leikkaa valkosipuli tai fileepekoni, jos käytät sitä, suikaleiksi. Paista öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä kullankeltaiseksi. Lisää joukkoon tilkka ruokakermaa. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon juustoraasteet. Keitä spagetti runsaassa suolalla maustetussa vedessä "al dente" ja valuta hyvin. Kaada höyryävä pasta paistokasariin ja sekoita joukkoon muna-juustoseos. Mausta runsaasti mustapippurilla. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

Resepti:
Lauri Karhuvaara/Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)