Inkivääri-maapähkinäspagetti

Inkivääri-maapähkinäspagetti
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Suolaisen makea inkiväärikastike on raikas ja nopeasti valmistuva versio satay-kastikkeesta. Resepti taipuu mainiosti myös pastasalaatiksi.

4 annosta
Maapähkinäkastike:
2dlsokeroimatonta maapähkinävoita
1vihreä chili
3cmpätkä inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
3valkosipulinkynttä
1dlsoijakastiketta
½dlvaahterasiirappia
1limen raastettu kuori ja mehu
2rklmiriniä
Lisäksi:
2kevätsipulinvartta
1paprika
1porkkana
400gMyllyn Paras Spagettia
Viimeistelyyn:
2rklsuolapähkinöitä murskattuna
1rkutuoretta korianteria silputtuna
1rkutuoretta basilikaa revittynä
½rkuminttua revittynä

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen mentävään kannuun. Soseuta ainekset karkeaksi puuromaisen sakeaksi kastikkeeksi.

  2. Leikkaa kevätsipulit, paprikat ja porkkanat suikaleiksi ja siirrä sivuun.

  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan reilussa reilusti suolatussa vedessä. Lisää suikaloidut kasvikset viimeiseksi minuutiksi kiehuvan pastan joukkoon.

  4. Valuta spagetti. Jäähdytä pasta ja vihannekset kylmällä vedellä. Lisää maapähkinäkastike ja anna maustua kylmässä tunnin ajan.

  5. Viimeistele murskatuilla suolapähkinöillä ja yrteillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)