Inkivääri-tomaattipenne

Inkivääri-tomaattipenne
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Mamma Mia ja Sì: itämainen inkivääri natsaa erinomaisesti italialaiseen pastakastikkeeseen!

4 annosta
½dloliiviöljyä ja tilkkanen viimeistelyyn
1punasipuli hienonnettuna
2tlktomaattimurskaa
4cm:npala tuoretta inkivääriä raastettuna
1punainen chili hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
400gMyllyn Paras Putkipastaa
pieni kourallinen parmesaania raastettuna
minirucolaa koristeeksi

Valmistusohje

  1. Lämmitä öljy pannulla, lisää punasipuli ja paista lempeällä lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää, 6-7 minuuttia.

  2. Lisää pannulle tomaattimurska, inkivääri ja chili. Anna kuplia välillä sekoitellen, kunnes kastike alkaa hieman tiivistyä, 5-7 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Kastikkeen kupliessa keitä pasta runsaassa reippaasti suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota hieman keitinvettä talteen.

  4. Lisää valutettu pasta tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita. Jos kastike tuntuu liian tiiviiltä, lisää mukaan pastan keitinvettä.

  5. Jaa pasta tarjoiluastioihin. Ripottele päälle oliiviöljyä ja parmesaania. Koristele minirucolalla tai silputuilla yrteillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)