Munakoiso-mozzarellapenne

Munakoiso-mozzarellapenne
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Munakoiso ja mozzarella – Marriage made in heaven. Perusmozza lehmänmaidosta maistuu toki mainiosti, mutta buffala se vasta pelittääkin.

4 annosta
dloliiviöljyä
4valkosipulinkynttä hienonnettuna
2tlktomaattimurskaa
tloreganoa
suolaa ja mustapippuria
1iso munakoiso parin sentin kuutioksi pilkottuna
500gMyllyn Paras Putkipastaa
iso kourallinen tuoretta basilikaa
2palloamozzarellaa revittynä

Valmistusohje

  1. Lämmitä puolet öljystä pannulla ja paista valkosipuleita, kunnes ne alkavat ottaa väriä, noin minuutti. Lisää tomaattimurska ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kastike alkaa hieman tiivistyä.

  2. Lämmitä jäljelle jäänyt öljy toisella pannulla ja paista munakoisokuutiot pehmeiksi, 8-9 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä.

  3. Yhdistä valutetut munakoisot ja tomaattikastike.

  4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.

  5. Lämmitä tomaattikastike kuumaksi. Lisää basilika, mozzarella ja valutettu pasta kastikkeen sekaan. Sekoita ja lisää hieman pastan keitinvettä, jos kastike tuntuu kuivalta.

  6. Viimeistele oliiviöljyllä ja hienonnetulla basilikalla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)