Munakoiso ja mozzarella – Marriage made in heaven. Perusmozza lehmänmaidosta maistuu toki mainiosti, mutta buffala se vasta pelittääkin.

Ainekset 4 annosta annosta

dl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
tlk
tomaattimurskaa
tl
oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1
iso munakoiso parin sentin kuutioksi pilkottuna
iso kourallinen tuoretta basilikaa
2
palloa
mozzarellaa revittynä

Ohje

  1. Lämmitä puolet öljystä pannulla ja paista valkosipuleita, kunnes ne alkavat ottaa väriä, noin minuutti. Lisää tomaattimurska ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kastike alkaa hieman tiivistyä.

  2. Lämmitä jäljelle jäänyt öljy toisella pannulla ja paista munakoisokuutiot pehmeiksi, 8-9 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä.

  3. Yhdistä valutetut munakoisot ja tomaattikastike.

  4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.

  5. Lämmitä tomaattikastike kuumaksi. Lisää basilika, mozzarella ja valutettu pasta kastikkeen sekaan. Sekoita ja lisää hieman pastan keitinvettä, jos kastike tuntuu kuivalta.

  6. Viimeistele oliiviöljyllä ja hienonnetulla basilikalla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.