Pekoni-broccolivuoka

Pekoni-broccolivuoka
1 t , josta valmisteluaika 40 min

Helppoa ja herkullista. Pekonin sijaan voit kokeilla tässä ohjeessa myös vähemmän voimakkaasti maistuvaa ilmakuivattua kinkkua. Erilaiset pastavuoat ovat siitä kiitollista ruokaa, että ne eivät kavahda uudelleen lämmittämistä.

4:lle
1rkloliiviöljyä
1sipuli hienonnettuna
1pktpekonia pilkottuna
2valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1tltimjamia (kuivattua)
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
400gMyllyn Paras Kierrepastaa
2parsakaalia kukinnot suupaloiksi pilkottuna
4dlkuohukermaa
1sitruunan kuori raastettuna
2palloamozzarellaa viipaloituna
100gkermajuustoa raastettuna
laadukkaita leivänmurusia (edellisen päivän hapanjuurileivästä)

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli, pekoni, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri. Paista 6-7 minuuttia, kunnes pekoni alkaa ruskistua ja sipuli on pehmeää.

  2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää parsakaalit pastan sekaan keitinveteen pari minuuttia ennen kuin pasta on kypsää. Valuta hyvin.

  3. Laita valutettu pasta, parsakaalit, kerma, raastettu sitruunankuori, mozzarella ja pekoni-sipulisekoitus sopivan kokoiseen uunivuokaan (noin 20 x 30 cm). Ripottele päälle juustoraaste ja leivänmurut. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes paistos on pinnaltaan ruskea ja raksahtavan rapea.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)