Helppoa ja herkullista. Pekonin sijaan voit kokeilla tässä ohjeessa myös vähemmän voimakkaasti maistuvaa ilmakuivattua kinkkua. Erilaiset pastavuoat ovat siitä kiitollista ruokaa, että ne eivät kavahda uudelleen lämmittämistä.

Ainekset 4:lle annosta

1
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli hienonnettuna
1
pkt
pekonia pilkottuna
2
valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1
tl
timjamia (kuivattua)
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
2
parsakaalia kukinnot suupaloiksi pilkottuna
4
dl
kuohukermaa
1
sitruunan kuori raastettuna
2
palloa
mozzarellaa viipaloituna
100
g
kermajuustoa raastettuna
laadukkaita leivänmurusia (edellisen päivän hapanjuurileivästä)

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli, pekoni, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri. Paista 6-7 minuuttia, kunnes pekoni alkaa ruskistua ja sipuli on pehmeää.

  2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää parsakaalit pastan sekaan keitinveteen pari minuuttia ennen kuin pasta on kypsää. Valuta hyvin.

  3. Laita valutettu pasta, parsakaalit, kerma, raastettu sitruunankuori, mozzarella ja pekoni-sipulisekoitus sopivan kokoiseen uunivuokaan (noin 20 x 30 cm). Ripottele päälle juustoraaste ja leivänmurut. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes paistos on pinnaltaan ruskea ja raksahtavan rapea.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.