

Vappuna juhlitaan suomalaista työtä sekä ihanaa kevättä pimeän talven jälkeen! Vuosittain huhtikuun viimeisenä päivänä aloitetaan vappuaaton juhlinta ja toukokuun ensimmäisenä päivänä vietetään vappupäivää herkullisen piknikin äärellä. Herkulliset, sokeroidut munkit, tippaleivät ja sima kuuluvat vappuun. Monissa kodeissa esimerkiksi munkkien leipominen ja paistaminen on koko perheen yhteinen, odotettu perinne. Katso alta lisää inspiraatiota niin suolaisiin kuin makeisiin vapputarjottaviin!
Vappuperinteisiin kuuluvat sima ja munkit! Mutta reseptien kirjo on laajentunut vuosien myötä aina vaan monipuolisemmaksi sisältäen toinen toistaan herkullisimpia reseptejä! Vappukoristeluihin kuuluvat tietenkin kaikki värikäs niin ruoassa ja leivonnaisissa kuin vappupalloissa ja serpentiineissä!
Joko tiedät, mitä tarjoat vappuna? Halusimme tehdä vappumenun suunnittelusta sinulle helpompaa. Siksi olemme koonneet tälle sivulle hyviksi havaitsemiamme reseptejä niin perinteisiin herkkuihin kuin moderneihin ja vähän yllättäviinkin tarjottaviin.
Hyvä ruoka kuuluu tietenkin erottamattomasti juhlaan.
Vappuna herkutellaan perinteisesti munkeilla, tippaleivillä ja simalla, mutta myös vaikkapa espanjalaiset churrot sopivat täydellisesti vappuun!
Vappumenu kannattaa suunnitella siten, että voit tehdä kaikki ruoat etukäteen. Muista valmistaa sima viikkoa ennen vappua, kiireessä sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä. Monessa kodissa valmistetaan vappuna myös munkkirinkilöitä koko perheen voimin, joten tässä vinkit munkkitaikinan tekemiseen sekä paistoon:
Munkkitaikinan valmistus:
Munkkien paisto:
Katso munkkien tai munkkirinkelien resepti.
Noutopöytään tai piknikille kannattaa valmistaa helppoja herkkuja ja naposteltavia. Myös vappubrunssilla maistuvat vaikkapa erilaiset suolaiset muffinssit, ruokaisat salaatit ja pikkusuolaiset. Ja jos sää sallii, niin miksi ei kaivaisi grillin jo esiin ja valmistaisi siinä herkullisen vappuruoan!