Ainekset 20 annosta

Taikina:
100
g
voita
2 1/2
dl
kevyt- tai täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1 1/2
tl
vaniljasokeria
3/4
tl
suolaa
1
muna
Paistamiseen:
n. 8
dl
rypsiöljyä
Pinnalle:
sokeria
Täyte:
Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
tai vihreitä kuulia -marmeladia
tai valion vaniljakreemiä

Ohje

TAIKINAN VALMISTAMINEN

  1. Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Jos käytät kuivahiivaa, maidon suosituslämpötila on 42 astetta. Huom! Ethän tuhoa taikinaa liian kuumalla maidolla! Liian haalea neste on pienempi paha, sillä pullan voi tehdä vaikka kylmäänkin maitoon – kohotusaika on vain pidempi.
  3. Murenna hiiva maidon joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  4. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna käsivispilällä nopeasti sekoittaen.
  5. Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista (taikina on vielä notkeaa), vatkaa siihen käsivispilällä ilmavuutta.
  6. Ota tämän jälkeen käyttöön yleiskone tai vaivaa taikinaa kädellä. Jatka jauhojen lisäämistä noin desilitra kerrallaan. Sekoita joukkoon voisula, kun olet käyttänyt noin 2/3 jauhoista. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen lopuksi.
  7. Alusta eli vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Suorita tämä yleiskoneella tai ota käyttöösi sähkövatkaimen taikinakoukut. Lisää lopuksi säästämäsi jauhodesi, JOS tarpeen. Muista kuitenkin, että mieluummin hieman liian löysä kuin liian paksu taikina.
  8. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.
  9. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm paksuksi levyksi.
  10. Ota kukkamuotilla (halkaisija 8 cm) levystä kuvioita. Leikkaa saksilla terälehtien väliin reilut noin 1 cm:n viillot. Tämä estää muotoa pyöristymästä paistamisen aikana. Laita kukkapullat leivinpaperin päälle liinan alle ja anna kohota paistamisen valmisteluiden ajan.

PAISTAMINEN

  1. Laita laakeaan teräskattilaan öljyä sen verran, että munkit eivät kelluessaan pääse koskettamaan pohjaa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi.
  2. Nosta munkki öljyyn reikäkauhan avulla. Paista kattilan koosta riippuen noin 3 munkkia kerrallaan.
  3. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla (tai esimerkiksi haarukalla tai pihdeillä) ympäri. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkki reikäkauhalla talouspaperin päälle.

SOKEROIMINEN JA TÄYTTÄMINEN

  1. Pyörittele munkki sokerissa heti, kun pystyt käsittelemään sitä sormissasi. Sokeri tarttuu parhaiten vastapaistettuun munkkiin.
  2. Laita valitsemasi täyte pursotuspussiin, jossa on täytetylla. Sulje toinen pää pussinsulkijalla.
  3. Työnnä terä munkin keskeltä sisään ja purista pussista täytettä. Pursota myös aukon kohdalle nokare.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.