Munkkirinkelit

Munkkirinkelit

Leivo itse munkkirinkeleitä, se ei ole vaikeaa, mutta toki vaatii aikaa. Tee pullataikina, jossa ei tarvitse olla kovinkaan paljon rasvaa, koska munkit paistetaan upporasvassa. Hyvä rasva paistamiseen on rypsiöljy, joka kuumennetaan padassa 180 asteeseen.  Paistamisessa on oltava tarkkana, ettei kuumaan öljyyn roisku yhtään vettä.

20-25 kpl
Munkkitaikina:
5dlmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
1-2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
n.75gvoita tai margariinia
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Pinnalle:
sokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi. Paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä.  PAISTAMINEN: Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Varo, ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan! Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä esim. haarukoiden avulla. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa. Laita uudet munkit rasvaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (12)

Teen munkit tänään, tarjoan huomenna. Onko ok?
Munkit säilyvät hyvin seuraavaan päivään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Taikinan voisi varmaan tehdä edellisenä iltana jääkaappiin ja vähentää hiivan määrää. Paljonko hiivaa pitäisi laittaa?
Hiivaa voi laittaa noin 35 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyviä! Käytin kyllä kookosrasvaa, kun olin sitä jo ennakkoon ostanut.
Maailman parhaat munkit tuli tällä reseptillä, nam ;)
Miten onnistuu gluteenittomilla jauhoilla?
Munkit voi valmistaa myös gluteenittomasta jauhoseoksesta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Munkkien leipominen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Huippuhyvä resepti, kiitos Myllyn Paras!
Suurin piirtein samanlainen ohje kuin itselläni. Käytän maidon sijaan vichyvettä, tulee tosi rapeita munkkirinkeleitä. "nainen58"

Pages