Pikkusuolaiset hyrrät

- Jäikö joulusta yli pakastetaikinoita kuten torttu- tai voitaikinoita? Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista.
- Lehtitaikinan ero on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina. Voitaikina taasen on leivottu voilla ja se on vähälaktoosista. Torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty kasvimargariinia ja ne ovat laktoosittomia.
- Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytejuuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.
1 | pkt | Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g) |
tai Torttutaikinalevyjä (500 g) | ||
tai Voitaikinalevyjä (500 g) | ||
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g) | ||
Täyte: | ||
n.300 | g | kinkkua, savukalaa tms. |
2-3 | punaista paprikaa | |
200 | g | valkosipuli- tai pippurituorejuustoa |
(yrttimaustetta) |
Valmistusohje
-
Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt irralleen toisistaan. Täytteeseen sopivat hyvin kinkun ja joulukalojen "tähteet". Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.
-
Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi.
-
Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.
Kommentoi reseptiä