Pikkusuolaiset hyrrät

Pikkusuolaiset hyrrät
25 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Jäikö joulusta yli pakastetaikinoita kuten torttu- tai voitaikinoita?  Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista.
  • Lehtitaikinan ero on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina. Voitaikina taasen on leivottu voilla ja se on vähälaktoosista. Torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty kasvimargariinia ja ne ovat laktoosittomia.
  • Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytejuuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
n.300gkinkkua, savukalaa tms.
2-3punaista paprikaa
200gvalkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Valmistusohje

  1. Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt irralleen toisistaan. Täytteeseen sopivat hyvin kinkun ja joulukalojen "tähteet". Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.

  2. Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi.

  3. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (26)

Hyviä reseptejä kannattaa kokeilla,mikä itselle sopii tarjottavaksi täältä löytyy ja maukkaita tarjottavia kyllä sopivia reseptejä
hyviä ohjeita , kiitos niistä.
Aivan ihania / teen kyllä jatkossakin / ovat helppoja,maukkaita .. eikä kärsi maku vaikka pakastaa ....
Nämähän ovat pakaste-taikinoita...voiko siis leipomisen jälkeen pakastaa...tosiaan ??????????
Valmiit, paistetut hyrrät voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tietääkö ketään että kuinka monta kaloria yhdessä hyrrässä on?
Kaloreiden määrä riippuu käytettävästä taikinasta, täytteiden määrästä ja kuinka paksuja hyrriä leikkaa. On siis hankala arvioida yhden hyrrän kalorimäärää tarkasti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onko markkinoilla gluteenitonta valmistaikinaa, joka soveltuisi tähän tarkoitukseen?
Valikoimissamme ei valitettavasti ole gluteenittomia taikinoita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Resepti on oikein hyvä ja teen toistekin. Tuo juusto osuus ei oikein sattunut kohilleen. Voisko joku opastaa mikä olis hyvä. Asun ison osan vuotta ulkomailla ja aina kun tulen kotiin niin hyllyt notkuvat uusia tuotteita eikä niitä ehdi oppimaan kun uutta pukkaa. Kiitos jos tuohon löytyy hyvä vinkki vaikkei Myllyn olekaan. Myllyn tuotteet ovat aina takuuvarmoja ja hyvä että myös taikinoissa löytyy.

Pages