Pikkusuolaiset hyrrät

Pikkusuolaiset hyrrät

Jäikö joulusta yli pakastetaikinoita kuten torttu- tai voitaikinoita? Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista. Lehtitaikinan ero on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina. Voitaikina taasen on leivottu voilla ja se on vähälaktoosista. Torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty kasvimargariinia ja ne ovat laktoosittomia. Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytejuuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.

30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
n.300gkinkkua, savukalaa tms.
2-3punaista paprikaa
200gvalkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt irralleen toisistaan. Täytteeseen sopivat hyvin kinkun ja joulukalojen "tähteet". Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (15)

Hyvää... ja laktoositonta, jos haluaa!
Mitenhän gluteenittomasta voitaikinasta onnistuu nämä? Onko kellään kokemuksia?
Pikaleivokset voitaikinasta saa nopeasti. 5 kpl Taikinalevyjä puolitetaan, voidellaan munalla, paistetaan 200 lämpötilassa, jäähdytetään ja halkaistaan. Sisälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Pari mansikkaa viipaleiksi kerman päälle ja kansi päälle koristellaan tomusokerilla ja ovat valmiit herkuteltaviksi.
Todella kiva pieni suolainen. Vähän pippuria laitoin vielä pinnalle.
Tosi maukas ja helppo.
Tää on helppo hitti.. todella hyvää!
Niiiiiiin hyvää! Voisin yksin syödä kaikki.. mums.
Todella hyviä pikkusuolaisia, nopeasti tehtäviä esim. kutsuille. Kiitos hyvistä resepteistä.
Helpon oloinen ohje. Valmistaminen onnistuu taatusti tumpelommaltakin kokilta - ja eikös vain kinkunjämistä päästä taas eroon tänäkin vuonna...
Resepti oli kohtuu hyvä ja ainakin siitä tuli onnistunut ja maukas sunnuntai kahvi"leipä"

Pages