Jäikö joulusta yli pakastetaikinoita kuten torttu- tai voitaikinoita?  Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista.

Lehtitaikinan ero on se, että se on ohuemmaksi kaulittu kuin torttu- tai voitaikinat.

Voitaikina on leivottu voilla ja se on vähälaktoosista. Torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty kasvimargariinia ja ne ovat laktoosittomia.

Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytejuuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.

Ainekset 30-40 kpl annosta

Täyte:
n.300
g
kinkkua, savukalaa tms.
2-3
punaista paprikaa
200
g
valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Ohje

  1. Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt irralleen toisistaan. Täytteeseen sopivat hyvin kinkun ja joulukalojen "tähteet". Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon. Voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.

  2. Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi.

  3. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.