Hyrrät voi valmistaa ajoissa, vaikka 1-2 päivää ennen juhlia.

Saat vaihtelua käyttämällä eri makuisia tuorejuustoja ja kinkkuja, esim. savunmakuinen kinkku sopii hyvin.

Valitse hyrrien täytteet sellaisiksi, mitä vieraat voivat syödä, eli esim. jos tiedät, että juhlissasi on kasvissyöjä, jätä osasta kinkku pois ja laita tilalle vaikka purjosipulia.

Ainekset 30-40 kpl annosta

Täyte:
200-300
g
palvikinkkua
2-3
punaista tai keltaista paprikaa
200
g
valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Ohje

  1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm.

  2. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

  3. Leikkaa viilenneestä rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.