Kinkkuhyrrät

Kinkkuhyrrät
55 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Juhliin on kätevä leipoa lehtitaikinasta hyrriä. Hyrrät voi tehdä ajoissa valmiiksi, vaikka 1-2 päivää aiemmin.
  • Saat vaihtelua käyttämällä eri makuisia tuorejuustoja ja kinkkuja, esim. savunmakuinen kinkku sopii hyvin.
  • Valitse hyrrien täytteet sellaisiksi, mitä vieraat voivat syödä, eli esim. jos tiedät, että juhlissasi on kasvissyöjä, jätä osasta kinkku pois ja laita tilalle vaikka purjosipulia.
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
Täyte:
200-300gpalvikinkkua
2-3punaista tai keltaista paprikaa
200gvalkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm.

Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (75)

Itse laitoin oliivi tuorejuustoa ja pekonia. Nam!
Kuvassa niin kauniita, mutta minulla ei onnistunut edes hyrrien leikkausvaihe vaan täytteet levisi pitkin pöytää.
Olihan rulla jäähdytetty jääkaapissa ennen leikkausta? Kylmän rullan leikkaamiseen kannattaa käyttää myös terävää veistä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kyllä oli. Kokeilen kyllä uudestaankin, ulkonäöstä huolimatta rullat oli tosi hyviä. Ehkä teen seuraavalla kerralla täytettä reilusti vähemmän.
Tein näitä tenaville naposteltaviksi ja voi luoja mikä katastrofi. Noudatin reseptiä, mutta nuo eivät vain kypsy keskeltä. Olleet uunissa jo yli 20min ja edelleen sisältä raakoja. Osa levisi jo ensimmäisen 5 minuutin aikana vaikka kostutin saumakohdat vedellä.
Tosi hyvä resepti. Tehdään tota jopa synttäreillä.
Kinkkuhyrrät on hyviä, mutta lohihyrrät on herkkua. Tuorejuustoa, kylmäsavulohta ja tilliä täytteeksi, niin pikkujoulut vaan paranee ;)
Nyt testauksessa, juuri uunissa. Laitoin ruohosipulituorejuustoa ja ripottelin täytteen päälle pippurisekoitusta antamaan makua.
Aikas makeen näköisiä.
Voiko rullat tehdä valmiiksi jääkaappiin ja paistaa vasta seuraavana päivänä?

Pages