Kinkkuhyrrät

Kinkkuhyrrät

Juhliin on kätevä leipoa lehtitaikinasta hyrriä. Hyrrät voi tehdä ajoissa valmiiksi, vaikka 1-2 päivää aiemmin. Saat vaihtelua käyttämällä eri makuisia tuorejuustoja ja kinkkuja, esim. savunmakuinen kinkku sopii hyvin. Valitse hyrrien täytteet sellaisiksi, mitä vieraat voivat syödä, eli esim. jos tiedät, että juhlissasi on kasvissyöjä, jätä osasta kinkku pois ja laita tilalle vaikka purjosipulia.

30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
Täyte:
200-300gpalvikinkkua
2-3punaista tai keltaista paprikaa
200gvalkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.  Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (67)

Aikas makeen näköisiä.
Voiko rullat tehdä valmiiksi jääkaappiin ja paistaa vasta seuraavana päivänä?
Lehtitaikinan lehtevyys voi kärsiä jos täyte on kinkkuhyrrissä pitkään ennen paistoa. Siten kinkkuhyrrät kannattaa paistaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää jäähtyneet kinkkuhyrrät jääkaapissa. Kinkkuhyrrät voi lämmittää ennen tarjoilua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
15 minuttiakin on ihan liian lyhyt paistoaika!
Uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat paljon, joten paistumista kannattaa seurata ja tarvittaessa pidentää paistoaikaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
En tiiä mitä tein väärin, mutta sain kyllä epäonnistumaan nämä aika totaalisesti :D Ainoat erot mulla oli ohjeeseen nähden, että paiston nämä kiertoilmalla ja voitelin kananmunalla ennen uuniin laittoa. Melkein kaikki hyrrät aukes uunissa ja leves aivan hillittömän isoiksi. Ei montaa kehdannut synttärivieraille tarjolle laittaa.
Hyrrät voi tehdä myös vuokiin, jolloin hyrrät eivät pääse aukenemaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein ensimmäisen erän näitä, "väärällä" taikinalla. Piti olla iso, mulla oli normaali. Siitä huolimatta, rullat onnistui täydellisesti! Tajuttomia <3 Nam! Varmasti uusiksi teen.
Nam. Hyviä ovat. Juuri katsoin leivonta-ohjelman, jossa tekivät jonkin sortin hyrriä. Vinkkinä siinä oli, että rullattua ns. avoin reuna käännetään hyrrän alle ettei paistuessa avaudu.
Tein tänään näitä. Laitoin porotuorejuustoa.. aivan sanattoman hyvää! Olis saanu juustoa laittaa, ku eivät pysyneet kiinni.

Pages