Suolaiset joulutortut jääpalamuotilla

Suolaiset joulutortut jääpalamuotilla
1 t , josta valmisteluaika 20 min
 1. Jääpalamuotin avulla voi valmistaa kätevästi maistuvia napostelupaloja.
 2. Paras jääpalamuotti on tavallinen perusversio, jossa on pienehköt ruudut ja ruudukon reunat tulevat joka kohdasta ylös asti (usein 3 x 6 ruutua).
 3. Kolot tulee sivellä öljyllä, jotta taikina ei tartu kiinni.
 4. Kahdesta levystä syntyy jääpalamuotin ruutujen verran pikkupaloja.
 5. Voitaikina on voilla leivottu lehtevä taikina ja sisältää pienen määrän voin laktoosia (vähälaktoosinen). Torttutaikina on puolestaan laktoositon, margariinilla leivottu taikina.
 6. Katso myös resepti Joulutortut jääpalamuotilla, jossa torttujen täytteenä onkin makeaa hilloa ja suklaata. Tästä reseptistä löydät myös vaihekuvat torttujen tekoon!
n. 18 kpl pieniä napostelupaloja
Taikina:
2levyäMyllyn Paras Torttutaikinaa
tai Voitaikinaa
1rklrypsiöljyä
Täyte:
80gmozzarella-juustoraastetta
80gpestoa
Pinnalle:
munaa
unikonsiemeniä

Valmistusohje

 1. Ota taikinapaketista 2 levyä sulamaan (noin 20 minuuttia).

 2. Ota esille jääpalamuotti ja sivele kolot öljyllä.

 3. Kauli toinen taikinalevy molemmissa suunnissa noin 5 cm jääpalamuottia isommaksi.

 4. Aseta levy jääpalamuotin päälle löysästi niin, että taikinaan jää ryppyjä, joista voit painella taikinan varovasti muottien pohjalle yhtä sormea käyttämällä.

 5. Jaa juustoraaste koloihin. Lusikoi päälle kahden pikkulusikan avulla pestoa niin, että kolot täyttyvät. Sivele kaikkien kolojen yläreunat vedellä.

 6. Aseta toinen taikinalevy päälle, kauli se tarvittaessa vähän isommaksi, jotta levy on juuri muotin kokoinen. Kauli levy kiinni alempaan levyyn, kunnes ruutujen muodot näkyvät vähän päällimmäisen taikinan pinnassa. Leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina pois reunoilta. Anna kylmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia tai hetki pakastimessa.

 7. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota taikina pois kylmästä ja kumoa jääpalamuotti ylösalaisin leivinpaperille. Irrota jääpalamuotti varovasti taikinasta esimerkiksi vähän taivuttamalla muottia, hyvänä apuna on myös tavallinen ruokailuveitsi.

 8. Leikkaa minitortut taikinapyörällä irti toisistaan. Voit irrotella niitä noin ½ cm toisistaan leivinpaperin päällä. Voitele ruudut kauttaaltaan ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista ruutuja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nauti lämpiminä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)