Lumihiutaletortut porkkanalaatikolla

Lumihiutaletortut porkkanalaatikolla
35 min, josta valmisteluaika 10 min

Kaipaatko vinkkejä joululaatikoiden käyttöön? Tässä ohjeessa paljastetaan mainio tapa käyttää porkkanalaatikkoa joulutortun täytteenä.

Lumihiutaletorttu porkkanalaatikolla muistuttaa porkkanapasteijaa.

Myllyn Paras Torttutaikina on laktoositon ja margariinilla leivottu taikina, josta voi leipoa vegaanisia torttuja vegaanisella porkkanalaatikolla. Myllyn Paras Voitaikina on voilla leivottu – tähän ohjeeseen sopii kumpi vain täytteistä.

Katso Porkkanalaatikon ohje tästä

Katso Vegaaninen porkkanalaatikko-resepti tästä

Alla kuvasarjassa vinkit Lumihiutaletortun taittamiseen: 

taitteluohjeet_2

10 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
200gporkkanalaatikkoa
n. 1tljauhettua chiliä, inkivääriä tai rouhittua mustapippuria
½–1tlsuolaa
Pinnalle:
1kplmuna tai ½ dl kauramaitoa + 1 tl sokeria
½tlunikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia.

2. Mausta sillä aikaa porkkanalaatikko. Laatikkoruoasta valmistettu täyte saa olla voimakkaamman makuista kuin ruokana syötävä porkkanalaatikko. Lisää porkkanalaatikkoon yhtä tai kahta maustetta ja suolaa. Mausteiden, eritoten suolan määrään vaikuttaa porkkanalaatikon mausteisuus.

3. Leikkaa levyt neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle ruokalusikallinen maustettua porkkanalaatikkoa.

4. Nosta kaikki neljä kulmaa ylös ja nipistä ne keskelle suppuun. Nosta tämän jälkeen neljä pyöreää käännösreunaa ylös samaan suppuun kuin kulmatkin ja katso, ettei taikinaan jää rakoja. Käännä porkkanalaatikkonyytin suppuosa alaspäin ja painele torttu kevyesti matalaksi alustaan niin, että siitä tulee tasainen pyöreä kiekko.

5. Leikkaa ensin kiekkoon tasaisin välein neljä viiltoa neljään eri suuntaan niin, että keskelle jää 1 cm viiltämätöntä keskustaa. Viillä vielä toiset neljä viiltoa tasaisesti edellisten viiltojen väliin eli näin torttu on jaettu 8 sektoriin. Painele sektorien kärjet yksi kerrallaan suppuun peukalolla ja etusormella niin, että lumihiutaleet kärjet ovat terävät.

6. Voitele tortut munalla tai kauramaidolla, johon on sekoitettu sokeria (vegaaninen) ja ripottele keskelle unikonsiemeniä. Paista porkkana-lumihiutaletorttuja 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Lumihiutaletortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)