Vegaaninen porkkanalaatikko

1 t 10 min, josta valmisteluaika 5 min
Tästä jouluruoan valmistus ei voi muuttua helpommaksi. Maukas vegaaninen porkkanalaatikko - jossa soseeseen lisätään vain suurimot sekä mausteet ja laitetaan tunniksi uuniin.
Voit valmistaa ruoan käyttämällä puuroriisin tilalla kauramannasuurimoita.
Maultaan kauramannasuurimot toimivat porkkanalaatikossa hienosti.
1 keskikokoinen (1½ litran) uunivuoka, noin 4:lle pääruoaksi tai 6–8 muun jouluruoan ohessa
1 | kg | valmista porkkanasosetta |
1½ | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä tai Kauramannasuurimoita |
2 | dl | mantelijuomaa |
50 | g | vegaanista margariinia (testattu Becel manteli-kookos pullomargariini) |
1 | tl | suolaa |
⅓ | tl | jauhettua valkopippuria |
½ | tl | jauhettua muskottipähkinää |
Valmistusohje
-
Sekoita porkkanasoseeseen riisit tai suurimot, mantelijuoma, rasva ja mausteet.
-
Kaada seos isoon, voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
Vinkki: Mikäli pidät kookoksen mausta, käytä mantelijuoman tilalla kookosmaitojuomaa. Voit käyttää myös kaurajuomaa.
Kommentoi reseptiä