Tästä jouluruoan valmistus ei voi muuttua helpommaksi. Maukas vegaaninen porkkanalaatikko - jossa soseeseen lisätään vain suurimot sekä mausteet ja laitetaan tunniksi uuniin.

Voit valmistaa ruoan käyttämällä puuroriisin tilalla kauramannasuurimoita.

Maultaan kauramannasuurimot toimivat porkkanalaatikossa hienosti.

 

Ainekset 1 keskikokoinen (1½ litran) uunivuoka, noin 4:lle pääruoaksi tai 6–8 muun jouluruoan ohessa annosta

1
kg
valmista porkkanasosetta
2
dl
mantelijuomaa
50
g
vegaanista margariinia (testattu Becel manteli-kookos pullomargariini)
1
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
½
tl
jauhettua muskottipähkinää

Ohje

  1. Sekoita porkkanasoseeseen riisit tai suurimot, mantelijuoma, rasva ja mausteet.

  2. Kaada seos isoon, voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Vinkki: Mikäli pidät kookoksen mausta, käytä mantelijuoman tilalla kookosmaitojuomaa. Voit käyttää myös kaurajuomaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.