Vegaaninen porkkanalaatikko

Vegaaninen porkkanalaatikko
1 t 10 min, josta valmisteluaika 5 min

Tästä jouluruoan valmistus ei voi muuttua helpommaksi.

Soseeseen lisätään vain suurimot sekä mausteet ja ruoka tunniksi uuniin.

Voit valmistaa ruoan käyttämällä puuroriisin tilalla kauramannasuurimoita.

Maultaan kauramannasuurimot toimivat porkkanalaatikossa hienosti.

 

1 keskikokoinen (1½ litran) uunivuoka, noin 4:lle pääruoaksi tai 6–8 muun jouluruoan ohessa
1kgvalmista porkkanasosetta
dlMyllyn Paras Puuroriisiä tai Kauramannasuurimoita
2dlmantelijuomaa
50gvegaanista margariinia (testattu Becel manteli-kookos pullomargariini)
1tlsuolaa
tljauhettua valkopippuria
½tljauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

  1. Sekoita porkkanasoseeseen riisit tai suurimot, mantelijuoma, rasva ja mausteet.

  2. Kaada seos isoon, voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Vinkki: Mikäli pidät kookoksen mausta, käytä mantelijuoman tilalla kookosmaitojuomaa. Voit käyttää myös kaurajuomaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)