Perinteinen Porkkanalaatikko

Perinteinen Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on herkullinen tarjottava jouluaaton pöydässä. Sen sijaan, että ostaisit valmiin porkkanalaatikon kaupasta, kannattaa laatikko tehdä itse. Tällä reseptillä syntyy tätä herkkua iso uunivuoallinen.

2 keskikokoista (1½ litran) uunivuoallista, noin 8-10:lle
kgporkkanoita (tai 1 kg porkkanasosetta)
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
6dlvettä
lmaitoa
4munaa
2-3rklsiirappia
n.1rklsuolaa
tlvalkopippuria
1tljauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta ne. Tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa löysähkö puuro. Keitä ensin suurimoita vedessä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin, lisää maitoa koko ajan sekoitteen ja anna kiehahtaa ja kypsyä 30–45 min. Muista sekoittaa useasti, jotta maitopuuro ei pala pohjaan.  Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuun isoon uunivuokaan (tai 2 pienempään) ja paista 180 asteessa noin 1½ tunnin ajan. Voit halutessasi valmistaa laatikon valmiiksi ja pakastaa sen raakana pakastimen ja uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko, esimerkiksi joulua varten aiemmin.  Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuun isoon uunivuokaan (tai 2 pienempään) ja paista 180 asteessa noin 1½ tunnin ajan. Voit halutessasi valmistaa laatikon valmiiksi ja pakastaa sen raakana pakastimen ja uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko, esimerkiksi joulua varten aiemmin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Miksi ohjeessa on kokonaisia ohrasuurimoita rikottujen sijaan? Vaikuttaako reseptin suhteisiin jos vaihtaa rikottuihin?
Puuron voi valmistaa myös rikotuista ohrasuurimoista samoilla ainesuhteilla. Silloin keittoaika on lyhempi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuuluuko reseptiin todellakin 1½ litraa maitoa?
Kyllä, löysähkön puuron keittämiseen käytetään 1,5 litraa maitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko tämän paistaa valmiiksi ja sitten pakastaa?
Voi paistaa valmiiksi ja pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Meillä tätä tehdään pitkin vuotta, ei ainoastaan jouluna. Ohra ehdottomasti parempi kuin riisi.
Tarkoittaako tuo esivalmistelu sitä, että tehdään kaikki muut vaiheet paitsi uunissa paistaminen?
Kyllä tarkoittaa. Laatikon voi pakastaa raakana. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä ohje, mutta kuorin porkkanat raakana. Ohra antaa täyteläisen pehmeän maun.

Pages