Imelletty Perunalaatikko

Imelletty Perunalaatikko
n. 2½ l uunivuoka
kgperunoita
2dlkuumaa vettä
4rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
n.½lmaitoa
1tlsuolaa
2-3rklvoisulaa

Valmistusohje

Pese ja kuori perunat, jotka ovat soseutuvaa lajiketta. Keitä ne suolattomassa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja survo perunat. Anna perunasurvoksen jäähtyä 60 asteeseen (selvästi kättä lämpöisemmäksi). Ohenna survosta 2-3 dl:lla lämmintä keitinvettä. Perunasurvoksen tulee olla 60-70-asteista, jotta peruna imeltyy. Voit mitata lämpöä esim. kinkkumittarilla. Sekoita hyvin joukkoon 2 rkl jauhoja.  Laita perunasurvos kattilassaan 60-asteiseen uuniin imeltymään. Sekoita tunnin kuluttua sekaan loput jauhot. Jatka imeltämistä vähintään 3-4 tuntia tai yön yli (uunin voi ottaa pois päältä 4 tunnin jälkeen). Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun.  Lisää imeltyneeseen soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen. Mausta seos suolalla ja voisulalla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, mutta ei liian täyteen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana. Jos haluat, pane vielä pari voinokaretta pinnalle.  Paista laatikkoa 150 asteessa n. 3 tuntia tai hieman miedommassa pidempään.

VINKKI: Jos haluat makeampaa perunalaatikkoa, lisää 1-3 rkl siirappia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)