Tee maksalaatikkoa pari vuokaa ajoissa ennen joulua ja laita toinen vuoka pakastimeen joulua odottamaan: kypsennä tämä pakastettava laatikko "al dente" ja kuumenna kunnolla jääkaapissa sulatettu vuoka uunissa vielä kokonaan uudelleen.
Voitele kaksi uunivuokaa. Voit myös tehdä puoli annosta eli yhden vuoallisen. Mittaa vuokaan Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimot ja vesi, anna suurimoiden turvota vähintään n. 20 min (suurimot voivat olla turpoamassa pidempään, vaikka yön ylikin).
Lisää hienonnettu sipuli (jonka voit ensin kuullottaa pannulla voissa), mausteet ja jauhettu maksa vuokaan. Sekoita munamaito. Kaada se vuokiin. Sekoita tasaiseksi.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 1½ tuntia (tai miedommalla uuninlämmöllä pidempään). Sekoita maksalaatikkoa n. 20–30 minuutin kuluttua paistamisen alusta, jotta laatikko saa tasaisen rakenteen.
Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tuosta ohrasuurimosta :) Emme (ainakaan kaikki) tarvitse Kiinassa kasvatettua - kotimainen työ ja ruoka kunniaan!!! Keitän joulupuuronikin ohrasta - niin meillä kotonakin lounais-suomessa ennen tehtiin :)
T:Mummo Vieremän perukoilta
Oikein hyvää itsetehtyä maksalaatikkoa, kiitos paljon ohjeesta! Käytin ohjeeseen Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita ja tuunasin vielä sen verran että turvotin ne nesteessä jossa oli 2 dl vettä ja 1 dl kermaa, jotta suurimoihin tulisi vähän pehmeämpi maku.
Suurimot ja 3 dl vettä laitetaan vuokaan ja annetaan suurimoiden turvota. Vettä ei kaadeta pois, vaan jätetään se vuokaan ja lisätään vuokaan muut ainekset ohjeen mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.