• Tee maksalaatikkoa pari vuokaa ajoissa ennen joulua ja laita toinen vuoka pakastimeen joulua odottamaan: kypsennä tämä pakastettava laatikko "al dente" ja kuumenna kunnolla jääkaapissa sulatettu vuoka uunissa vielä kokonaan uudelleen.
  • Katso myös muiden joululaatikoiden reseptit: LanttulaatikkoPerinteinen Porkkanalaatikko ja Imelletty Perunalaatikko.

Ainekset 2 keskikokoista (1½ litran) uunivuoallista, noin 8-10:lle annosta

3
dl
vettä
1
iso sipuli
1
dl
rusinoita
½
dl
siirappia
2
tl
suolaa
1-2
tl
meiramia
½
tl
valkopippuria
n.300
g
jauhettua (naudan)maksaa
1
l
maitoa (tai laktoositonta maitojuomaa)
2
munaa

Ohje

  1. Voitele kaksi uunivuokaa. Voit myös tehdä puoli annosta eli yhden vuoallisen. Mittaa vuokaan Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimot ja vesi, anna suurimoiden turvota vähintään n. 20 min (suurimot voivat olla turpoamassa pidempään, vaikka yön ylikin). 

  2. Lisää hienonnettu sipuli (jonka voit ensin kuullottaa pannulla voissa), mausteet ja jauhettu maksa vuokaan. Sekoita munamaito. Kaada se vuokiin. Sekoita tasaiseksi.

  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 1½ tuntia (tai miedommalla uuninlämmöllä pidempään). Sekoita maksalaatikkoa n. 20–30 minuutin kuluttua paistamisen alusta, jotta laatikko saa tasaisen rakenteen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.