Perinteinen lanttulaatikko

Lanttulaatikko
1 t 45 min, josta valmisteluaika 15 min

Tällä ohjeella valmistat samettisen pehmeän lanttulaatikon. Reilunkokoisesta ohjeesta riittää yhteen suureen (2 l) uunivuokaan tai kahteen pienempään. Pienemmät vuoat ovat käteviä varsinkin, jos joulunpyhien aikaan käy vieraita useamman kerran – voit tarjota yhden vuoan jouluaaton ruokapöydässä ja toisen joulun- tai tapaninpäivän vieraille.

Lanttulaatikon kaunis, aaltoileva pinta syntyy, kun vedät laatikon pintaan ruokalusikan kärjellä kauniita, aaltoilevia kuvioita ennen uuniin laittamista. Kun lanttulaatikot muhivat uunissa, keittiösi täyttyy takuuvarmasti joulun tuoksusta! Ihana resepti!

n. 2 litran uunivuoallinen
1kglanttusosetta
2dlkuohukermaa
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
tlvalkopippuria
½tlinkivääriä
1tlmuskottipähkinää
½tlneilikkaa
2munaa
4-5rklsiirappia
1rklsuolaa
Pinnalle:
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
3rklvoita

Valmistusohje

Tee itse lantusta sosetta tai osta pakastesosetta ja sulata se tai käytä einessosetta (pötkö). Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan tai kahteen pienempään. Ripota pinnalle korppujauhoja. Paina pintaan koristeita ruokalusikalla. Lisää päälle voinokareita.

Paista 175-asteisen uunin alaosassa 1½ tuntia tai miedommassa uunissa pidempään, jolloin lanttulaatikko saa enemmän makua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Liikaa suolaa.
Liikaa suolaa, liikaa neilikkaa ja muskottia.
Oikein hyvää tuli laatikosta! Teen toistekin Ritva
En ole koskaan laittanut munaa lanttulaatikkoon eikä mammanikaan laittanut. Munat tekevät laatikon kovaksi. Kerma riittää hyvin nesteeksi. Voi myös lisätä lanttujen keitinvettä.
Tuli niin hyvää, että teen lanttulaatikon tällä reseptillä jatkossakin! Suosittelen muitakin kokeilemaan.