Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko
  • Tee maukas laatikko ohrasta, punajuuresta ja sinihomejuustosta.
  • Mikäli et pidä sinihomejuuston mausta, kokeile miedompana appelsiinituorejuustoa, joka myös toimii punajuuren kanssa.
  • Tämä on selvästi slow-food eli aikaa menee, mutta huokeaa ruokaa syntyy reilusti eikä itse tekeminen sinänsä ole vaativaa.
  • Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras valmistavat yhdessä tämän laatikon.
n. 10:lle tai n. 5:lle kahteen ruokailuun
6isohkoa punajuurta (n. 1 kg)
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
2sipulia
2tlmustapippuria
175gsinihomejuustoa
2munaa
5dlmaitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
Myllyn Paras Korppujauhoja
voita

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan kahteen kattilaan. Keitä punajuuret kuorineen toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 1-1½ tuntia, aikaan vaikuttaa punajuurien koko. Keitä ohrasuurimot toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä, kypsymisaika on 45 minuuttia. Valuta kypsistä ohrista keitinvesi pois. Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi raastimella tai monitoimikoneella, laita raaste isoon kulhoon. Hienonna mukaan sipulit ja lisää valutetut ohrat sekä mausteet. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Sekoita massa kunnolla sekaisin. Voitele 2 laakeaa uunivuokaa (1,5–1,8 l) ja kaada seokset niihin. Riko munat ja vispaa ne kevyesti ne maitoon. Lisää munamaitoa vuokiin niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1½ tuntia. Tarkkaile uunisi lämpöä, jos uuni tuntuu paistavan liian tehokkaasti, pienennä lämpöä tai paista hieman lyhyempi aika.

VINKKI: Sinihomejuuston tilalla voit käyttää 200 g appelsiinituorejuustoa, lisää tällöin ruokaan 1-2 tl suolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voiko punajuurien sijaan käyttää valmista punajuurisosetta, jota oli ainakin viime vuonna vastaavasti kuin porkkana- ja lanttusosetta "muovipussiputkiloissa"?
Punajuurisosetta voi käyttää punajuuriraasteen sijasta, mutta silloin laatikon rakenne on vähän erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen tehnyt tuota punajuurilaatikkoa ja siitä tuli hyvin maittavaa.