Punajuuri-palsternakkavuoka

Punajuuri-palsternakkavuoka
6:lle
2rklrypsiöljyä
2sipulia
2valkosipulinkynttä
400gnaudan jauhelihaa
3punajuurta
1palternakka
dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
4dlvettä
1tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
½tlmustapippurirouhetta
Munamaito:
3kananmunaa
5dlmaitoa
½tlsuolaa
1tlkirveliä
valkopippuria
Päälle:
emmental-juustoraastetta

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Kuori ja silppua sipulit ja
valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa ja ruskista sipuleita siinä muutama
minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista se. Raasta pataan punajuuret ja
palsternakka. Lisää riisi, vesi ja mausteet. Hauduta seosta kannen alla 10
minuuttia. Voitele uunivuoka ja siirrä seos siihen. Sekoita munamaito ja kaada
seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä uunin keskitasolla
30-40 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia ja ruisleipää.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)