Riisikasvislaatikko

Riisikasvislaatikko

Maukkaan version kaalilaatikosta saat käyttämällä siihen porkkana- tai punajuuriraastetta. Raasteet voi laittaa laatikkoon raakaraasteina, jolloin kasvislaatikko on melko vaivaton tehdä. Laatikon sitovana aineena voi olla perinteinen Puuroriisi tai kuitupitoinen Puuro Riisi+Ohra -seos, jolloin ruoka on täyteläisemmän makuista.

noin 6:lle
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
1lkasvislientä (tai vettä + 1 kasvisliemikuutio)
2-3kplporkkanaa tai punajuurta raasteena (250 g)
1pieni kiinankaali raasteena (250 g)
1iso sipuli
1tlmeiramia
¼tlvalkopippuria
½-1tlsuolaa
½-1dlsiirappia
2munaa
3-4dlmaitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
Myllyn Paras Korppujauhoja
voita

Valmistusohje

Keitä Puuroriisiä kasvisliemessä 15 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat tai punajuuret ja hienonna tai raasta kiinankaali ja sipuli. Sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai miedommassa lämmössä pidempään.

VINKKI: Laatikkoon saa mukavan säväyksen lisäämällä siihen 1-2 dl sinihomejuustomurua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Tästä on tullut yksi lempi resepteistäni. Nautin sitä puolukkahillon ja raejuuston kera. Kelpaa aina myös vieraille! Säilyy hyvänä useamman päivän jääkaapissa.
Hyvää!!! Lapsetkin tykkäs. Jos haluaa sekaan voi laittaa maustamatonta broileria.
tämä on todella hyvää, mehevää ja maistuvaa. Sekaan voi laittaa jauhelihaa, kinkkua tai kalaa. Itse nautin tämän kasvisruokana.
Erittäin hyvää! Olen valmistanut tätä jo kaksi kettaa.
Tosi hyvä. Yksinkertainen. Ei kyllästy.