Riisikasvislaatikko

1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
- Maukkaan version kaalilaatikosta saat käyttämällä siihen porkkana- tai punajuuriraastetta.
- Raasteet voi laittaa laatikkoon raakaraasteina, jolloin kasvislaatikko on melko vaivaton tehdä.
- Laatikon sitovana aineena voi olla perinteinen Puuroriisi tai kuitupitoinen Puuro Riisi+Ohra -seos, jolloin ruoka on täyteläisemmän makuista.
noin 6:lle
2½ | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
1 | l | kasvislientä (tai vettä + 1 kasvisliemikuutio) |
2-3 | kpl | porkkanaa tai punajuurta raasteena (250 g) |
1 | pieni kiinankaali raasteena (250 g) | |
1 | iso sipuli | |
1 | tl | meiramia |
¼ | tl | valkopippuria |
½-1 | tl | suolaa |
½-1 | dl | siirappia |
2 | munaa | |
3-4 | dl | maitoa tai kasvislientä |
Pinnalle: | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
voita |
Valmistusohje
-
Keitä Puuroriisiä kasvisliemessä 15 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat tai punajuuret ja hienonna tai raasta kiinankaali ja sipuli. Sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
-
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai miedommassa lämmössä pidempään.
VINKKI: Laatikkoon saa mukavan säväyksen lisäämällä siihen 1-2 dl sinihomejuustomurua.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Tästä on tullut yksi lempi resepteistäni. Nautin sitä puolukkahillon ja raejuuston kera. Kelpaa aina myös vieraille! Säilyy hyvänä useamman päivän jääkaapissa.
Hyvää!!! Lapsetkin tykkäs. Jos haluaa sekaan voi laittaa maustamatonta broileria.
tämä on todella hyvää, mehevää ja maistuvaa. Sekaan voi laittaa jauhelihaa, kinkkua tai kalaa. Itse nautin tämän kasvisruokana.
Erittäin hyvää! Olen valmistanut tätä jo kaksi kettaa.
Tosi hyvä. Yksinkertainen. Ei kyllästy.
Kommentoi reseptiä