Porkkanalaatikko maukkaasta ohrasta ja porkkanasoseesta

Porkkanalaatikko maukkaasta ohrasta ja porkkanasoseesta
noin 6:lle
5dlvettä
1,2lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
700gporkkanasosetta (1,2 kg:sta keitettyjä porkkanoita)
½dlsiirappia
1-2tlsuolaa
tlvalkopippuria (hiven)
½tlmuskottipähkinää
2kananmunaa
1dlkevytkermaa
Pinnalle:
30-50gvoinokareita
½dlMyllyn Paras Korppujauhoja
tai Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Keitä riisiä ja ohrasuurimoita vedessä, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää maitoa ja jatka keittämistä puuroksi puolisen tuntia. Tee keitetyistä porkkanoista sosetta tai käytä valmista porkkanasosetta. Sekoita riisi-ohrapuuroon porkkanasose ja muut ohjeen ainekset. Ole varovainen, että valkopippuria ei mene liikaa! Kaada seos isoon voideltuun laakeaan uunivuokaan (tai kahteen pienempään vuokaan). Tee pintaan lusikan pesällä koristepainalluksia ja laita pinnalle muutama voinokare sekä korppujauhoja. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia tai 150-asteessa n. 3 tuntia. Pitkä kypsennys matalassa lämpötilassa, esim. leivinuunissa tuo parhaan tuloksen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tällä ohjeella tästä ei tule porkkanalaatikkoa vaan riisi-ohra laatikko jossa mausteena porkkanaa. ½dl riisi-ohraa/500g porkkanaa, sitten voi puhua porkkanalaatikosta.
Laitan lisäksi Aura-juustoa.
Onpas mehevän näköistä laatikkoa.