Ainekset noin 6:lle annosta

5
dl
vettä
1,2
l
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
dl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
700
g
porkkanasosetta (1,2 kg:sta keitettyjä porkkanoita)
½
dl
siirappia
1-2
tl
suolaa
tl
valkopippuria (hiven)
½
tl
muskottipähkinää
2
kananmunaa
1
dl
kevytkermaa
Pinnalle:
30-50
g
voinokareita

Ohje

  1. Keitä riisiä ja ohrasuurimoita vedessä, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää maitoa ja jatka keittämistä puuroksi puolisen tuntia.
  2. Tee keitetyistä porkkanoista sosetta tai käytä valmista porkkanasosetta. Sekoita riisi-ohrapuuroon porkkanasose ja muut ohjeen ainekset. Ole varovainen, että valkopippuria ei mene liikaa!
  3. Kaada seos isoon voideltuun laakeaan uunivuokaan (tai kahteen pienempään vuokaan). Tee pintaan lusikan pesällä koristepainalluksia ja laita pinnalle muutama voinokare sekä korppujauhoja.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia tai 150-asteessa n. 3 tuntia. Pitkä kypsennys matalassa lämpötilassa, esim. leivinuunissa tuo parhaan tuloksen.

VINKKI! Kokeile myös perinteistä porkkanalaatikkoa ja samettisen pehmeää lanttulaatikkoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.