Porkkanalaatikko kauramannasuurimoista

Porkkanalaatikko kauramannasuurimoista
6-8 annosta
800gkuorittuja porkkanoita
3-4dlvettä
dlmaitoa
½dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
(1-2rklsiirappia tai sokeria)
1-1½tlsuolaa
n.¼tlvalkopippuria
muskottia maun mukaan
Vuoan/vuokien voiteluun:
1tlpullomargariinia

Valmistusohje

Nosta kuoritut, viipaloidut porkkanat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran että porkkanat peittyvät. Keitä pehmeiksi, kaada keitinliemi talteen ja soseuta porkkanat perunasurvimella tai sauvasekoittajalla. Kuumenna maito kulhossa mikrossa täydellä teholla n. 2 min. Vispilöi joukkoon kauramannasuurimot ja nosta takaisin mikroon. Kypsennä 1-2 min täydellä teholla kerran välillä sekoittaen. Kaada puuro porkkanasurvoksen (voit tehdä sen vaikka edellisenä päivänä) joukkoon. Lisää porkkanoiden keitinlientä, kunnes on sopivan löysää. Mausta. Lisää muskottia varovasti välillä maistellen. Kaada seos 1-2:een voideltuun vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200-225-asteessa n. 1 tunti.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Jos teen reseptin tuplana piteneekö paistoaika paljon?
Paistoaikaan vaikuttaa paljon vuoan laakeus eli se kuinka paksulti vuokaan tulee porkkanalaatikon aineksia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen tehnyt monena vuotena mannaryyniin sekä olen kokeillut korppujauhoon tehdä, mutta suosikki on riisiin tehty laatikko. Kieltämättä hyvää on kauramannaankin tehty.