Ainekset 6-8 annosta annosta

800
g
kuorittuja porkkanoita
3-4
dl
vettä
dl
maitoa
(1-2
rkl
siirappia tai sokeria)
1-1½
tl
suolaa
n.¼
tl
valkopippuria
muskottia maun mukaan
Vuoan/vuokien voiteluun:
1
tl
pullomargariinia

Ohje

  1. Nosta kuoritut, viipaloidut porkkanat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran että porkkanat peittyvät. Keitä pehmeiksi, kaada keitinliemi talteen ja soseuta porkkanat perunasurvimella tai sauvasekoittajalla.

  2. Kuumenna maito kulhossa mikrossa täydellä teholla n. 2 min. Vispilöi joukkoon kauramannasuurimot ja nosta takaisin mikroon. Kypsennä 1-2 min täydellä teholla kerran välillä sekoittaen. Kaada puuro porkkanasurvoksen (voit tehdä sen vaikka edellisenä päivänä) joukkoon. Lisää porkkanoiden keitinlientä, kunnes on sopivan löysää.

  3. Mausta. Lisää muskottia varovasti välillä maistellen. Kaada seos 1-2:een voideltuun vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200-225-asteessa n. 1 tunti.

VINKKI! Kokeile myös perinteistä ohrasuurimoista valmistettavaa porkkanalaatikkoa!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.