Bataatti-Porkkanalaatikko

Bataatti-Porkkanalaatikko
iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle
5dlvettä
1-1⅕lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
400-500gporkkanasosetta
400-500gbataattisosetta
½dlsiirappia
1-2tlsuolaa
tlvalkopippuria (hiven)
½tlmuskottipähkinää
3munaa
1dlkermaa
Pinnalle:
30-50gvoinokareita
½dlMyllyn Paras Korppujauhoja
tai Ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Keitä puuroriisiä vedessä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maitoa ja jatka keittämistä puuroksi puolisen tuntia. Puuro saa olla löysähköä. Annoksesta tulee 2½-3 litraa puuroa. Tee keitetyistä porkkanoista ja bataateista sosetta tai käytä valmista porkkana- ja bataattisosetta. Sekoita puuroon soseet ja muut ohjeen ainekset. Kaada seos isoon voideltuun laakeaan uunivuokaan tai kahteen pienempään vuokaan. Tee pintaan lusikan pesällä koristepainalluksia, ja laita pinnalle muutama voinokare sekä korppujauhoja. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia tai 150 asteessa n. 3 tuntia. Pitkä kypsennys matalassa lämpötilassa, esim. leivinuunissa tuo parhaan tuloksen.

VINKKI: Tee puuroa tupla-annos samalla vaivalla, niin saat myös maistuvaa puuroa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)