• Jouluksi voi hyvin ostaa valmiita porkkana-, peruna- ja lanttulaatikoita tai niitä voi kokeilla tehdä myös itse.
  • Valmiit laatikot voi kaataa omiin astioihin, lisätä niihin hiukan kermaa ja/tai voita ja muotoilla niihin uusi paistopinta lusikalla sekä ripotella päälle Myllyn Paras Korppujauhoja tai Ruiskorppujauhoja.
  • Jokin laatikkoruoka kannattaa opetella tekemään itse.
  • Tässä helppo ohje, hieman erilainen vuokaruoka, jossa on samassa riisisekoitusta ja suosittua bataattia.

Ainekset iso uunivuoallinen annosta

8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
sipuli hienonnettuna
n.4
valkosipulinkynttä puristettuna
1-2
bataattia kuorittuna (n. 600-800 g)
1
tl
mustapippuria
Kuorrutuskastike:
3
rkl
voita tai margariinia
6
dl
kermamaitoa
1
kasvisliemikuutio
2-3
dl
sinihomejuustomurua ja/tai parmesaanijuustoraastetta (150 g)

Ohje

  1. Keitä riisi/suurimot kypsäksi kasvisliemessä 20 min. Kuori ja viipaloi bataatit. Laita isoon voideltuun uunivuokaan kerroksittain bataattiviipaleita, riisiseosta ja sipuleja. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoja rasvassa. Lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua.

  2. Lisää kasvisliemikuutio ja juusto, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta vielä hieman ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit käyttää bataatin tilalla porkkanaa tai punajuurta. Kurkkaa myös ohje klassiseen, herkulliseen bataattilaatikkoon!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

7 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.