Helppo bataattilaatikko

Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille!
Bataattilaatikko sopii tarjottavaksi joulupöydässä. Laatikko sopii hyvin perinteisten joululaatikoiden rinnalle tai korvaamaan esim. samalla tavalla vienosti makeahkon lanttulaatikon.
2 | bataattia (1 kg) | |
350 | g | puikulaperunoita |
1 | sipuli | |
vettä | ||
1 | tl | suolaa |
½-¾ | dl | siirappia |
1 ½ | dl | kermaa |
2 | kananmunaa | |
½ | dl | Myllyn Paras Korppujauhoja |
1 | tl | suolaa |
¾ | tl | rouhittua valkopippuria |
Pinnalle: | ||
20 | g | voita |
2 | rkl | siirappia |
2 | rkl | Myllyn Paras Korppujauhoja |
Valmistusohje
Kuori ja pilko kasvikset. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista, lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.
Paista uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.
Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentoi reseptiä