Bataattilaatikko

Bataattilaatikko

Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille! 

8-10 annosta
2bataattia (1 kg)
350gpuikulaperunoita
1sipuli
vettä
1tlsuolaa
½-¾dlsiirappia
1 ½dlkermaa
2kananmunaa
½dlMyllyn Paras Korppujauhoja
1tlsuolaa
¾tlrouhittua valkopippuria
Pinnalle:
20gvoita
2rklsiirappia
2rklMyllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kuori ja pilko kasvikset. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista, lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.

Paista uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)