Bataattilaatikko on kasvattanut suosiotaan perinteisten joululaatikoiden rinnalla. Se on helppo valmistaa, ja sen lempeän kermainen ja siirappinen maku miellyttää yleensä kaikkia joulupöydän ääreen istuvia. Moni jopa korvaa nykyään bataattilaatikolla perinteisemmän lanttulaatikon, jonka maku on samalla tavalla vienon makeahko.

Bataattilaatikko ei kuitenkaan ole leimautunut yhtä selvästi jouluruuaksi kuin perinteisemmät joululaatikot, ja sitä voikin kernaasti tarjota myös joulusesongin ulkopuolella. Kokeile ja ihastu!

Ainekset 8-10 annosta annosta

2
bataattia (1 kg)
350
g
puikulaperunoita
1
sipuli
vettä
1
tl
suolaa
½-¾
dl
siirappia
1 ½
dl
kermaa
2
kananmunaa
1
tl
suolaa
¾
tl
rouhittua valkopippuria
Pinnalle:
20
g
voita
2
rkl
siirappia

Ohje

  1. Kuori ja pilko kasvikset. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

  2. Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista, lisää mausteita tarvittaessa.

  3. Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.

  4. Paista uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.

  5. Anna bataattilaatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.