Porkkanajauhelihalaatikko

Porkkanajauhelihalaatikko
noin 6:lle
dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
7dlvettä tai porkkanamehua + suolaa
400gjauhelihaa
1-2tlsuolaa
2sipulia
½tlvalkopippuria
4-5porkkanaa raasteena (500 g)
½dlsiirappia tai hunajaa
½tljauhettua muskottipähkinää
Munamaito:
3kananmunaa
7dlmaitoa tai porkkanamehua

Valmistusohje

Keitä suurimoita kiehuvassa, suolalla (1 tl) maustetussa vedessä tai mehussa 15 min. Paista sillä aikaa jauheliha ja sipulisilppu pannulla erikseen, mausta suolalla ja valkopippurilla.

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste 5 minuutiksi kypsymään suurimoiden joukkoon (suurimoiden kypsyttyä 15 minuuttia).

Ota kattila pois liedeltä, lisää siirappia ja muskottipähkinää. Kaada puolet suurimo-porkkanaseoksesta voideltuun laakeaan uunivuokaan, lisää jauheliha-sipulikerros ja päälle loppu suurimo-porkkanaseos.

Sekoita munat ja maito ja painele vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla kauniin väriseksi, 1- 1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Herkkuruoka meidän perheessä, jo äitini teki tätä. Porkkanat keitetään, survotaan, suolaa ja hunajaa keitinveteen. Riisi kypsäksi, jauheliha paistetaan, maustetaan. Sekoita kaikki yhteen, porkkanaa saa olla paljon. Seos vuokaan: huom. vain 5 cm kerros! Päälle kermaa tai kermamaitoa - linjojen mukaan, voi olla kananmunaakin. Voinokareita päälle, ehkä korppujauhoakin, paistetaan kauniin ruskeaksi. Maistuu parhaiten syksyllä, koska porkkanat ovat parhaimmillaan. Porkkanamäärässä ei kannata säästellä.
Toimii mainiosti myös nyhtökauralla. Kokeilijana Ritu.