Sitruunainen kirjolohi ruiskuoressa

Sitruunainen kirjolohi ruiskuoressa
  • Ruiskuoressa kypsennät uudenlaisen mehevän ruoan. Tässä ruoassa kaikki ainekset on laitettu ruiskuoren sisään: suurimot, kala ja maustavat lisäkkeet.
  • Sitruunamehu raikastaa kalaruoan. Makeahko sitruunatuorejuusto istuu mainiosti muuten suolaiseen ruokaan.
1 uunivuoallinen, 4–6:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
1dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
500gkirjolohifilee
2tlsitruunapippuria
1tlsuolaa
1dltuoretta tillisilppua
1sitruunan kuori ja -mehu
200gsitruunatuorejuustoa
1punasipuli renkaina
1keltainen paprika renkaina
Voiteluihin:
2rkloliivi- tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Sulata taikina. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta neste pois. Saat reilut 3 dl kypsiä suurimoita. Fileoi kala isoiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja paprikat renkaiksi.

Kauli taikinalevy öljytyn leivinpaperin tai silikonialusen päällä yhdeksi leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Kumoa levy voideltuun laakeaan isoon uunivuokaan siten, että reunat jäävät roikkumaan vuoan ulkopuolelle.

Levitä pohjalle taikinan päälle keitetyt suurimot ja niiden päälle lohifileesuikaleet. Mausta suikaleet ja levitä päälle kerros sitruunatuorejuustoa. Levitä päälle sipuli- ja paprikarenkaat. Käännä taikina päälle ja sulje sauma kostutetuin sormin. Sivele pinta öljyllä. Pistele haarukalla.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Sivele pintaa uudelleen öljyllä, paista vielä 5 min. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI: Kokeile lohen tilalle muita kaloja, esim. muikkuja. Voit tehdä ruoan juhlavasti 4-6 pienempään uuninkestävään annoskulhoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (14)

Vesi kielellä katselin kuvaa ja luin ohjeita.
Onnistuuko pakastaminen?
Lohen ruiskuoressa voi pakastaa paistamisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
HYVÄ OHJE, MAUKAS.
LOHI ON HYVÄÄ
Hei! Ihmettelen sitä, että jos tämä on uusi resepti, miksi laitatte kommentteihin helmi- ja toukokuussa lähetettyjä kommentteja.
Tämä resepti on ollut julkaistuna jo pitkään. Siten kyseessä ei ole juuri julkaistu uusi resepti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan tosi sitruunatuorejuustoa suolaiseen leivontaan? Ainoa sitruunatuorejuusto, jota löysin kaupasta on violaa ja siinä on sokeria ja aika makea maku.
Hyvä maukas ohje.
On kyllä niin herkullisen oloinen resepti! Aion kokeilla.

Pages