• Ruiskuoressa kypsennät uudenlaisen mehevän ruoan. Tässä ruoassa kaikki ainekset on laitettu ruiskuoren sisään: suurimot, kala ja maustavat lisäkkeet.
  • Sitruunamehu raikastaa kalaruoan. Makeahko sitruunatuorejuusto istuu mainiosti muuten suolaiseen ruokaan.

Ainekset 1 uunivuoallinen, 4–6:lle annosta

Täyte:
500
g
kirjolohifilee
2
tl
sitruunapippuria
1
tl
suolaa
1
dl
tuoretta tillisilppua
1
sitruunan kuori ja -mehu
200
g
sitruunatuorejuustoa
1
punasipuli renkaina
1
keltainen paprika renkaina
Voiteluihin:
2
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä

Ohje

  1. Sulata taikina. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta neste pois. Saat reilut 3 dl kypsiä suurimoita. Fileoi kala isoiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja paprikat renkaiksi.
  2. Kauli taikinalevy öljytyn leivinpaperin tai silikonialusen päällä yhdeksi leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Kumoa levy voideltuun laakeaan isoon uunivuokaan siten, että reunat jäävät roikkumaan vuoan ulkopuolelle.
  3. Levitä pohjalle taikinan päälle keitetyt suurimot ja niiden päälle lohifileesuikaleet. Mausta suikaleet ja levitä päälle kerros sitruunatuorejuustoa. Levitä päälle sipuli- ja paprikarenkaat. Käännä taikina päälle ja sulje sauma kostutetuin sormin. Sivele pinta öljyllä. Pistele haarukalla.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Sivele pintaa uudelleen öljyllä, paista vielä 5 min. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI: Kokeile lohen tilalle muita kaloja, esim. muikkuja. Voit tehdä ruoan juhlavasti 4-6 pienempään uuninkestävään annoskulhoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.