Uunikirjolohta ohra-riisipedillä

Myllyn Paras

Kala on helppoa uuniruokaa.

Myös kuha ja siika sopivat kirjolohen sijaan.

Aseta kala keitetyn ohra-riisiseoksen päälle uunivuokaan, niin saat kerralla
maistuvan aterian.

Tee syksyllä samalla kertaa uuniomenoita jälkiruuaksi.

4:lle
600-700gkirjolohifilee
1tlmerisuolaa
musta- tai valkopippuria
½-1sitruunaa
Peti:
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
1purjo
1dlhienonnettua tilliä
ripaus suolaa
Lisäksi:
1-2dlruokakermaa
tilliä

Valmistusohje

Keitä Riisi+Ohra pakkauksen ohjeen mukaan.

Poista kirjolohifileestä nahka veitsen avulla ja nypi
kylkiruodot pois kalapinseteillä. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Silppua
pieneksi, käytä myös vihreää osaa. Lisää silppu lämpimän Riisi+Ohran joukkoon ja
mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Voit lisätä joukkoon myös sulatettuja
pakasteporkkanakuutioita.

Levitä Riisi+Ohra-kasvisseos sopivan kokoisen voidellun
vuoan pohjalle fileen kokoiseksi pediksi. Nosta filee päälle ja mausta se
sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uuniin 180-asteeseen toiseksi alimmalle tasolle
ja kypsennä 10-15 minuuttia. Vedä ulos uunista ja liruttele kalan pinnalle
ruokakermaa. Työnnä takaisin uuniin ja lisää ruokakermaa 5 minuutin kuluttua.

Kokonaiskypsymisaika on fileen paksuudesta ja halutusta
kypsyysasteesta riippuen 30-40 minuuttia. Ripottele kypsän kalan pinnalle
tuoretta tilliä. Tarjoa lisäksi salaattia. Uuniomenat kypsyvät jälkiruoaksi.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)