Uunikirjolohta ohra-riisipedillä

Myllyn Paras
  • Kala on helppoa uuniruokaa.
  • Myös kuha ja siika sopivat kirjolohen sijaan.
  • Aseta kala keitetyn ohra-riisiseoksen päälle uunivuokaan, niin saat kerralla maistuvan aterian.
  • Tee syksyllä samalla kertaa uuniomenoita jälkiruuaksi.
4:lle
600-700gkirjolohifilee
1tlmerisuolaa
musta- tai valkopippuria
½-1sitruunaa
Peti:
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
1purjo
1dlhienonnettua tilliä
ripaus suolaa
Lisäksi:
1-2dlruokakermaa
tilliä

Valmistusohje

Keitä Riisi+Ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kirjolohifileestä nahka veitsen avulla ja nypi kylkiruodot pois kalapinseteillä. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Silppua pieneksi, käytä myös vihreää osaa. Lisää silppu lämpimän Riisi+Ohran joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Voit lisätä joukkoon myös sulatettuja pakasteporkkanakuutioita.

Levitä Riisi+Ohra-kasvisseos sopivan kokoisen voidellun vuoan pohjalle fileen kokoiseksi pediksi. Nosta filee päälle ja mausta se sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 180-asteeseen toiseksi alimmalle tasolle ja kypsennä 10-15 minuuttia.

Vedä ulos uunista ja liruttele kalan pinnalle ruokakermaa. Työnnä takaisin uuniin ja lisää ruokakermaa 5 minuutin kuluttua. Kokonaiskypsymisaika on fileen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen 30-40 minuuttia. Ripottele kypsän kalan pinnalle tuoretta tilliä. Tarjoa lisäksi salaattia. Uuniomenat kypsyvät jälkiruoaksi.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)