Kevyt Kasvispaistos

Kevyt Kasvispaistos

Kevyt kasvispaistos syntyy täysjyväviljaseoksesta kaura- tai ohrasuurimoilla ja kauden kasviksista. Suurimoita voi keittää valmiiksi isomman annoksen ja niitä voi käyttää leivontaan, esim. sämpylätaikinaan, pannariin, jogurtin + marjojen joukkoon jne. Liemeksi käy kevytkerma, jossa on jo valmiiksi makua, esim. juustoa tai sipulia.

iso uunivuoallinen
3dlMyllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
tai Irtonainen Riisi+Ohraa
8dlvettä
1kasvisliemikuutio
2-3kesäsipulia varsineen (tai purjoa)
2-3porkkanaa penneinä (renkaina)
½kukkakaali pieninä lohkoina
2dlsokeriherneenpalkoja paloina
1tlkrae- tai fetajuustoa
⅓-½tlvalko- tai mustapippuria
1tlkkevytruokakermaa (2½ dl, 10%), esim. kolme juustoa
2-3dlkevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä suurimot kypsiksi kasvisliemessä 20 min. Paista sillä aikaa pannulla kaikki kuutioidut kasvikset. Sekoita ainekset keskenään isoon voideltuun uunivuokaan yhdessä rae- tai fetajuuston ja mausteiden kanssa, lisää kerma ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.

VINKKI: Voit korvata halutessasi kerman kasvisliemellä. Käyttämällä paistokseen 2-3 dl tonnikalaa, katkarapuja, kinkkua tms. saat ruokaisamman paistoksen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)