Kookos-kalkkunavuoka

Kookos-kalkkunavuoka

Kookos-kalkkunavuoka, kuten muutkin uuniruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Herkullisiin uuniruokiin saa vaihtelua erilaisilla riiseillä ja suurimoilla. Kokeile myös valmiilla liha- tai kalasuikaleilla. Vaihtelua makuun saa myös erilaisilla hedelmäpaloilla. Riisi+ohra- tai Kaura+riisi -sekoituksella saa täyttävämmän ja kuitupitoisemman ruoan. Riisi+ohra -seoksessa ohra on esikypsytetty eli se kypsyy samassa ajassa kuin riisi. Villiriisillä ja currylla saat ruoasta itämaisemman vaihtoehdon.  Mausteiden määrää säätelemällä voit tehdä itsellesi sopivimman, perinteisesti intialainen emäntä sekoittaa itse oman mausteseoksensa, "Garam Masalan", omalle perheelleen viikoittain. Mikäli haluat rajoittaa rasvan määrää, älä käytä kaikkia aurinkokuivattujen tomaattien tölkin öljyjä, pienikin määrä antaa hyvää makua.  Laakeassa vuoassa syntyy uuniruuille eniten paistopintaa, joten ruoka on parhaimmillaan juuri sellaisessa vuoassa tehtynä.

6-8:lle
4dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
tai Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
350gkalkkunan fileepaloja tai -suikaleita
1pspakastesipulikuutioita tai 2 sipulia hienonnettuna
1pswok -pakastevihannessekoistusta
1tlkaurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna ja pilkottuna
1rklcurrytahnaa
1rklkanafondia (tai 2 kanaliemikuutiota)
n.½tlchilijauhetta
½-1tlsuolaa
1tlkkookosmaitoa (4 dl)
n.5dlvettä

Valmistusohje

Voitele isohko laakea uunivuoka öljyllä. Mittaa vuokaan kaikki ainekset raakoina ohjeen järjestyksessä ja sekoita ne keskenään. Kaada vesi ja kookosmaito ainesten päälle. Anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 1 tunti.

VINKKI:Voit tehdä myös pelkän kasvisruoan, käytä silloin kalkkunan tilalla esim. kukka- tai parsakaalia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tämä on ihan paras! Monta vuotta jo tehnyt. Tarpeeksi mieto lapsiperheelle, mutta silti vähän eksotiikkaa, niin on kivaa vaihtelua. Ja sopii hyvin vieraille tarjottavaksi. Ja helppous :)!!
Tämä on tosi hyvä ruoka. Jouduin pari kertaa harjoittelemaan ennen kuin sain onnistumaan haluamallani tavalla. Paras kiitos on kun syöjät pyytävät reseptiä. Ja niin kävi nytkin. Ja mikä parasta, löysin netistä tämän teidän aarrearkiston. Sydämellisesti kiittäen. Terttu N.