Porkkanalaatikko porkkanaraasteesta

Porkkanalaatikko porkkanaraasteesta

Porkkanalaatikko on yksi laatikkosuosikeista. Pääset helpommalla, kun teet laatikon porkkanaraasteeseen, mutta voit myös ensin keittää porkkanat, kuoria ja soseuttaa ne. Käytä laktoositonta maitojuomaa laktoosittomaan laatikkoon. Vaihtelua saa vaihtamalla esim. porkkanan punajuureen tai kaaliin.

noin 6:lle
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
3dlMyllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
1lvettä tai kasvislientä
4-5kplporkkanaa raasteena (500 g)
1tlsuolaa
½-1dlsiirappia
½tlmuskottipähkinää
2kananmunaa
6dlmaitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
Myllyn Paras Korppujauhoja
voita

Valmistusohje

Keitä Rikottu Ohrasuurimoita/Kaura+Riisiä kasvisliemessä 20 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat (joko raakana tai kypsänä). Sekoita keitettyihin suurimoihin (jossa loppu neste mukana) porkkanaraaste ja muut ohjeen ainekset. Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 1-1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ihanaa, että löysin tämän ohjeen, olen kadottanut omani. Tämä on ollut paras porkkanalaatikkoresepti, mitä olen tehnyt.
Kiitos, juuri tätä hain. Varmaan terveellinen. Marja-Liisa.
HYVÄ OHJE, maailman paras!
Loistava ohje! Porkkanalaatikosta pitämätön miehenikin on syönyt tätä hyvällä halulla. Harmittaa vain, että resepti on kadonnut uusien pakettien kyljestä.
Reseptiä ei tosiaan ole enää pakkauksissamme, mutta se löytyy siis täältä nettisivuilta sekä reseptivihkosestamme "Reseptejä Riisi- ja Ohrasuurimoista", jonka voi tilata maksutta nettisivuilta tai Kuluttajaneuvonnastamme. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta.