• Porkkanalaatikko on yksi laatikkosuosikeista.
  • Pääset helpommalla, kun teet laatikon porkkanaraasteeseen, mutta voit myös ensin keittää porkkanat, kuoria ja soseuttaa ne.
  • Käytä laktoositonta maitojuomaa laktoosittomaan laatikkoon.
  • Vaihtelua saa vaihtamalla esim. porkkanan punajuureen tai kaaliin.

Ainekset noin 6:lle annosta

1
l
vettä tai kasvislientä
4-5
kpl
porkkanaa raasteena (500 g)
1
tl
suolaa
½-1
dl
siirappia
½
tl
muskottipähkinää
2
kananmunaa
6
dl
maitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
voita

Ohje

  1. Keitä Rikottu Ohrasuurimoita/Kaura+Riisiä kasvisliemessä 20 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat (joko raakana tai kypsänä). Sekoita keitettyihin suurimoihin (jossa loppu neste mukana) porkkanaraaste ja muut ohjeen ainekset.

  2. Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 1-1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.