Hunajainen broilervuoka

Hunajainen broilervuoka
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 6:lle
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1purjosipuli suikaleina (n. 200 g)
1varsiselleri suikaleina (n. 200 g) ja/tai pilkottuja sieniä
1tlcurrya
1tlsuolaa
1kanaliemikuutio
2-3rklhunajaa
½dltuoretta persiljaa
6kplmarinoituja broilerin koipia
n.1lvettä

Valmistusohje

  1. Voitele iso laakea uunivuoka öljyllä. Mittaa vuokaan kaikki ainekset raakoina ohjeen järjestyksessä, laita broilerin koivet päälle ja kaada vesi vuokaan.
  2. Anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla reilun tunnin niin, että neste on imeytynyt suurimoihin. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Voisiko käyttää riisiä?
Voi käyttää myös riisiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Laitoin vihanneksiksi parsaa ja paprikaa. Broilerinkoivet olivat maustamattomia, mutta laitoin currya ja suolaa pintaan. Toimi näinkin tosi hyvin ja oli kiva tulla ulkoa suoraan ruokapöytään.
Kun olen sellerille allerginen niin mikä sopisi tilalle?.. fenkoli?
Reseptin mukaisesti sellerin voi jättää myös kokonaan pois ja käyttää pelkkiä sieniä ohjeen mukaisen määrän. Sellerin voi kuitenkin halutessaan korvata jollakin mieleisellä vihanneksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Tämän tapaista olen tehnyt usein; kätevää. Mielestäni kanaliemikuutio ja suola (sekä curry) ovat aivan turhia tässä. Marinoidusta broilerista paiston aikana tuleva liemi maustaa ohran riittävästi. Ehdottomasti ainakin suola pois!
Olen jo vuosia tehnyt samaa riisistä ja rintapaloista, mutta tarviikin kokeilla seuraavaksi ohraa. Ihanan vaivaton ruoka laiskalle kokkaajalle :)
Tässäpä oiva resepti, joka kypsyy hiihtolenkin aikana!
Oikein hyvä idea. Ruoka kypsyy hiihto- tai kävelylenkin aikana. Eikä tarvitse erikseen keittää riisiä yms. lisäkettä broilerille. Vielä parempi, että tässä käytetään kotimaista ohraa. Sen käyttöä pitäisi lisätä muutenkin.
Sain äsken taas "maukasta" sähköpostia teiltä. Tapanani on kokeilla ohjeitanne, ja seuraavana on vuorossa hunajainen broilervuoka. Taidan tosin vaihtaa marinoidut broilerin koivet pintamarinoiduiksi rintapaloiksi. Joka tapauksessa kiitos jälleen kerran veden kielelle nostavista houkuttelevista ideoista!

Pages