• Lanttulaatikko on yksi suomalaisen joulupöydän tärkeimmistä perinneruuista. Tällä ohjeella on helppo valmistaa samettisen pehmeää lanttulaatikkoa.
  • Reilunkokoisesta ohjeesta riittää yhteen suureen (2 l) uunivuokaan tai kahteen pienempään.
  • Perinteisen lanttulaatikon kaunis, aaltoileva pinta syntyy, kun vedät laatikon pintaan ruokalusikan kärjellä kauniita, aaltoilevia kuvioita ennen uuniin laittamista.
  • Kun lanttulaatikot muhivat uunissa, keittiösi täyttyy takuuvarmasti herkullisesta joulun tuoksusta!
  • Lanttulaatikon valmistaminen kahdessa pienemmässä vuuassa on kätevää, jos joulunpyhien aikaan käy vieraita useamman kerran. Voit helposti tarjota yhden vuoan jouluaaton ruokapöydässä ja toisen joulun- tai tapaninpäivän vieraille.

Ainekset n. 2 litran uunivuoallinen annosta

1
kg
lanttusosetta
2
dl
kuohukermaa
tl
valkopippuria
½
tl
inkivääriä
1
tl
muskottipähkinää
½
tl
neilikkaa
2
munaa
4-5
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
Pinnalle:
3
rkl
voita

Ohje

  1. Tee itse lantusta sosetta tai osta pakastesosetta ja sulata se tai käytä einessosetta (pötkö). Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  2. Kaada seos voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan tai kahteen pienempään. Ripota pinnalle korppujauhoja. Paina pintaan koristeita ruokalusikalla. Lisää päälle voinokareita.

  3. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 1½ tuntia tai miedommassa lämmössä pidempään, jolloin lanttulaatikko saa enemmän makua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.