Sima

Sima
4lvettä
250gfariinisokeria
250gtaloussokeria
1-2sitruunan mehu
tltuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria
rusinoita

Valmistusohje

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g). Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Älä käytä liian tiukkaa korkkia - paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. 

Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

VINKKI: Tarjoa siman kanssa itse tehtyjä munkkirinkeleitä!

Resepti:
Dansukker

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)