Näitä maistuvia pikkuherkkuja syntyy kerralla iso määrä.

Broccoliini on varsiparsakaalia. Se on tavallista parsakaalia pidempää, hoikempaa ja rapsakampaa.

Broccoliinia voi käyttää monissa ruoissa ja leivonnaisissa vihreän parsan tilalla.

Koska broccoliinin varsia ei tarvitse kuoria, sitä on helppo käyttää.

Ainekset 40 kpl annosta

Neliöt:
Täyte:
150-200
g
broccoliinia
1
dl
ranskankermaa tai kermaviiliä
250
g
ricottajuustoa
50
g
raastettua parmesaania
1
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
dl
hienonnettua persiljaa)
Päälle:
n. 25
g
parmesaania

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan ja levitä levyt leivinpaperin päälle erilleen.

  2. Puhdista ja pilko broccoliinien varret n. 1 cm paloiksi ja irrottele kukinnot pieniksi nuppuosioiksi. Kiehauta vettä kattilassa sen verran, että broccoliinit mahtuvat siihen. Mausta vesi suolalla ja laita ensin varsipalat kiehuvaan veteen, anna kypsyä 3 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka kypsennystä 2–3 minuuttia. Valuta kaikki lävikössä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.

  3. Sekoita ranskankerma tai kermaviili, ricottajuusto ja parmesaaniraaste keskenään. Mausta mieleiseksi.

  4. Leikkaa sulaneet levyt 8 osaan ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle irti toisistaan. Levitä juustoseos taikinaneliöille niin, että ne peittyvät kauttaaltaan seoksella. Aseta juustoseoksen päälle broccoliinipalat kauniisti, raasta pinnalle vielä parmesaanijuustoa.

  5. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia kauniin värisiksi. Tarjoile kuumina tai kylminä suolapaloina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.