Broccoliinineliöt

Broccoliinineliöt
55 min, josta valmisteluaika 25 min

Nämä suolaiset neliöt sopivat mainiosti juhliin, cocktail-kutsuille tai illanistujaisiin, sillä näitä maistuvia pikkuherkkuja syntyy kerralla iso määrä.

Broccoliini on varsiparsakaalia. Se on tavallista parsakaalia pidempää, hoikempaa ja rapsakampaa.

Broccoliinia voi käyttää monissa ruoissa ja leivonnaisissa vihreän parsan tilalla.

Koska broccoliinin varsia ei tarvitse kuoria, sitä on helppo käyttää.

40 kpl
Neliöt:
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Täyte:
150-200gbroccoliinia
1dlranskankermaa tai kermaviiliä
250gricottajuustoa
50graastettua parmesaania
1tlrouhittua mustapippuria
½tlsuolaa
dlhienonnettua persiljaa)
Päälle:
n. 25gparmesaania

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan ja levitä levyt leivinpaperin päälle erilleen.

Puhdista ja pilko broccoliinien varret n. 1 cm paloiksi ja irrottele kukinnot pieniksi nuppuosioiksi. Kiehauta vettä kattilassa sen verran, että broccoliinit mahtuvat siihen. Mausta vesi suolalla ja laita ensin varsipalat kiehuvaan veteen, anna kypsyä 3 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka kypsennystä 2–3 minuuttia. Valuta kaikki lävikössä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.

Sekoita ranskankerma tai kermaviili, ricottajuusto ja parmesaaniraaste keskenään. Mausta mieleiseksi.

Leikkaa sulaneet levyt 8 osaan ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle irti toisistaan. Levitä juustoseos taikinaneliöille niin, että ne peittyvät kauttaaltaan seoksella. Aseta juustoseoksen päälle broccoliinipalat kauniisti, raasta pinnalle vielä parmesaanijuustoa.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia kauniin värisiksi. Tarjoile kuumina tai kylminä suolapaloina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)