Inspiraatiota juhannusruokiin! Tutustu herkullisiin resepteihin ja valmista maukas kattaus juhannukseen!

Juhannus on keskikesän juhla ja kutsuu suuren osan suomalaisista luonnon ääreen nautiskelemaan. Juhannuskokon ja juhannustaikojen lisäksi onnistuneen juhannuksen loihdit maistuvilla tarjottavilla. Tee osa ruoista etukäteen, niin juhlapäivänä jää myös aikaa rentoutumiselle ja nautiskelulle. Juhannuskattauksen voi myös järjestää nyyttäri-periaatteella niin, että jokainen loihtii pöytään jotakin.

Juhannukseen kuuluu hyvä seura, aurinko, uiminen ja saunominen sekä ehdottomasti hyvä ruoka. Kesällä on kiva siirtyä laittamaan ruokaa ulos. Yhteisen pöydän ääressä nautitaan ihanista ja helpoista grilliruoista. Olit sitten vegaani, lihansyöjä tai siltä väliltä, grillissä on helppo valmistaa niin kasvikset kuin lihatkin ja jälkiruoat. Grilliruokien kanssa tarjottavaksi sopii hyvin salaatit kuten Aurinkoinen pastasalaatti tai Caesarsalaatti Rakettispagetilla.

Letut ja vohvelit kuuluvat ehdottomasti juhannuksen suosikkitarjoiluihin. Katso tästä Perinteisen lettutaikinan ohje, mutta jos haluat vaihtelua niin poimi tästä ohuiden isojen pitsireunaisten Kesäkurpitsacrepesien resepti. Jälkiruokien kuningas on ehdottomasti Ruotsalainen lettutäytekakku lettujauhoista.

Herkullista juhannusta!