Tämä kahden juuston kesäkurpitsapiirakka on herkullinen syysleivonnainen. Piirakan valmistaminen on helppoa, kun käytät pohjana kaupan pakastealtaasta löytyvää Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa. Voit valita pohjaksi joko vaalean pyöreän suolaisen piirakkataikinan tai rukiista ja kaurasta tehdyn tummemman Ruis-Kaura Piirakkataikinan. Molemmat toimivat erinomaisesti suolaisen piirakan pohjina. Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa käyttäessäsi piirakkapalat irtoavat nätisti piirakkavuoasta, eikä vuokaa tarvitse edes voidella ennakkoon.

Katso alta resepti ja leivo tämä herkullinen kesäkurpitsapiirakka vaikka syysillan iltapalaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi! Piirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä. Voit myös jäähdyttää piirakan paistamisen jälkeen jääkaappikylmäksi ja lämmittää sen juuri ennen tarjoilua haluttuun tarjoilulämpötilaan.

Saat hyödynnettyä tähän piirakkaan oman puutarhan tuotteista tällä hetkellä satokaudessa olevat kesäkurpitsat, purjo- ja valkosipulit sekä tuoreet yrtit.

Ainekset annosta

Pohja:
Täyte:
200
g
kesäkurpitsaa
1
rkl
voita tai öljyä
1
valkosipulin kynsi
4
cm
purjosipulia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
100
g
marinoituja fetajuustokuutioita
2
dl
ruokakermaa
1
kananmuna
2
dl
emmental-juustoraastetta
3
oksaa
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen piirakan valmistamista.
  2. Raasta kesäkurpitsa pitkin vedoin tai käytä Julienne-leikkuria, jollan saat kesäkurpitsasta pitkää ja spagettimaista suikaletta. Pilko purjo ja valkosipuli hienoksi.
  3. Laita valitsemasi rasva paistinpannulle ja kuumenna pannu. Lisää purjo ja valkosipuli pannulle. Kuullota niitä hetken aikaa pannulla. Laita levy pois päältä ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste.
  4. Pyöräytä kesäkurpitsat ja sipulit hyvin sekaisin. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri. Valuta fetajuusto marinadista.
  5. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Lisää pohjan päälle puolet kesäkurpitsoista ja puolet fetajuustoista.
  6. Sekoita kulhossa kerma, kananmuna sekä juustoraaste. Lisää seos piirakkapohjan päälle ja lisää vielä loput kesäkurpitsat ja fetajuustot. Irrota timjamista lehdet ja ripottele ne täytteen päälle.
  7. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Voit laittaa paiston loppuvaiheessa piirakan päälle folion, joka suojaa piirakan pintaa liialta tummumiselta.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.