Juhlaletut ja herkullinen lettukakku
Letut ovat yksi lapsiperheiden suosikkiherkuista. Tänä kesänä lomaillessani olen törmännyt entistä enemmän erilaisiin lettu- ja vohvelikahviloihin. Mikä parasta lettuja tuunaillaan nykyään paljon suolaisilla ja makeilla täytteillä. Mitä itse olen kyllä sitä mieltä, että paras lettu maistuu lisukkeineen marjalta ja kermavaahdolta.
Nämä letut ovat herkullisen makuisia ja niissä on ihanan rapea pitsireunus. Rapeuden saa lettuihin lisäämällä sulatettua voita suoraan taikinaan. Toki voita käytetään myös paistamiseen, näin saat täydellisen lopputuloksen.
Minä kasasin näistä herkkuletuista lettukakun, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhliin tai esimerkiksi pihajuhliin. Kakku on täytetty itse keitetyllä kuningatarhillolla, kermavaahtopursotuksilla sekä tuoreilla marjoilla. Marjakausi on tänä vuonna hieman myöhässä, joten saamme varmasti nauttia tuoreista kotimaisista marjoista vielä useiden viikkojen ajan.
Juhlaletut
3 dl maitoa
2 kananmunaa
2 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g voita
voita paistamiseen
Sekoita kulhossa maito ja kananmunat. Lisää vehnäjauhot joukkoon koko ajan sekoittaen, jotta taikinaan ei muodostu paakkuja. Lisää vielä suola. Sulata voi ja sekoita se joukkoon.
Anna taikinan turvota noin 30 minuutin ajan. Paista letuiksi 18-20 cm lettupannulla. Herkuttele sokerin, hillon ja/tai kermavaahdon kanssa. Voit myös kokeilla erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä omien mieltymysten mukaisesti.
Lettukakku
1 annos lettuja yllä olevan ohjeen mukaisesti
4 dl vispikermaa
3 tl vaniljasokeria
Noin 1 dl hilloa
Tuoreita marjoja
Vatkaa vispikerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa.
Anna lettujen jäähtyä ennen kakun kasaamista. Laita tarjoiluastialle ensimmäinen lettu. Levitä ohut hillokerros lettujen päälle ja pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa sekä asettele tuoreita marjoja kerman päälle. Nosta päälle uusi lettukerros. Toista edelliset työvaiheet, kunnes kaikki letut on käytetty. Koristele valmis kakku marjoilla, kermavaahtopursotuksilla sekä halutessasi syötävillä kukilla.
Vinkki! Jos haluat valmistaa lettukakun vieläkin helpommin, niin voit käyttää Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja. Valmiiseen lettu- ja vohvelijauhoon lisätään vain neste joukkoon ja lettutaikina on valmis.
Kommentteja ja keskustelua