Amerikkalainen vadelmajuustokakku

Amerikkalainen vadelmajuustokakku

Tässä korkeamallisen juustokakun pohjassa yhdistyvät herkullinen kauramurotaikina ja maitosuklaa. Täyte on amerikkalaiseen tyyliin täyteläinen ja herkullinen. Kondensoitu maito, jota saa ostaa säilyketölkissä, antaa piirakalle juuri sen oikean maun. 

Koristele hyytynyt kakku kauniisti vadelmilla. Myös karhunvatukat ovat erittäin kaunis koriste tähän kakkuun!

Jos mielesi tekee klassista juustokakkua suklaisella twistilla, kokeile suklaapohjaista juustokakkua!

 

1 pyöreä kakku (halkaisija n. 22 cm)
Pohja:
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (n. 200 g)
100gmaitosuklaata
Kypsälle pohjalle:
5dlvadelmia tai karhunvatukoita
Täyte:
1tlkmakeutettua kondensoitua maitoa (n. 400 g)
200gvaniljatuorejuustoa
200gvaniljarahkaa
1tlvaniljasokeria
6liivatelehteä
3rklmaitoa
Päälle:
vadelmia tai karhunvatukoita

Valmistusohje

Sulata pakastetaikina, ohjeeseen tarvitaan ½ pkt taikinaa. Rouhi maitosuklaa hienoksi ja sekoita se sulaneeseen taikinaan käsin painellen. Pingota leivinpaperia pienehkön irtopohjaisen vuoan pohjalle ja laita reunat kiinni. Levitä taikina käsin painellen vuoan pohjalle. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liian pitkään, ettei pohja kuivu.

Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Vispaa kondensoitu maito, tuorejuusto ja rahka kulhossa vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

Pidä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min ja liuota ne sen jälkeen kiehuvaan maitoon (esim. lasissa mikroaaltouunissa) niin, että seos juuri ja juuri kiehahtaa. Anna liivatemaidon jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.

Levitä kypsän jäähtyneen pohjan päälle runsaasti vadelmia. Sekoita liivatemaito vaahtoon ja levitä täyte vadelmien päälle vuokaan, tasoita pinta. Anna täytteen hyytyä viileässä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele ennen tarjoilua.

VINKKI: Leivo lopusta taikinasta murotaikinapikkuleipiä. Voit käyttää ohjeessa myös tavallista pyöreää makeaa piirakkataikinaa. Taikinan joukkoon voit sekoittaa rouhittua suklaata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Onko tuo kondensoitu maito vaihdettavissa esim Eila täysmaitoon? Onko vain isommissa marketeissa kondensoitua maitoa?
Kondensoitu maito on huomattavasti maitoa paksumpaa, joten maitoon sitä ei suoraan voi vaihtaa. Kondensoitua maitoa kannattaa kysyä omasta lähikaupasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan pakko kokeilla ❤
tuota täytyy kokeilla,varmasti hyvää
Miten tuon voisi tehdä ilman liivatetta?
Liivatteen tilalla voi käyttää agar- agaria. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
mehevää
maistuvan näköinen
Kauniin näköinen!
Nam!