Tässä korkeamallisen juustokakun pohjassa yhdistyvät herkullinen kauramurotaikina ja maitosuklaa. Täyte on amerikkalaiseen tyyliin täyteläinen ja herkullinen. Kondensoitu maito, jota saa ostaa säilyketölkissä, antaa piirakalle juuri sen oikean maun. 

Koristele hyytynyt kakku kauniisti vadelmilla. Myös karhunvatukat ovat erittäin kaunis koriste tähän kakkuun!

Jos mielesi tekee klassista juustokakkua suklaisella twistilla, kokeile suklaapohjaista juustokakkuamme!

 

Ainekset 10-12:lle annosta

Pohja:
100
g
maitosuklaata
Kypsälle pohjalle:
5
dl
vadelmia tai karhunvatukoita
Täyte:
1
tlk
makeutettua kondensoitua maitoa (n. 400 g)
200
g
vaniljatuorejuustoa
200
g
vaniljarahkaa
1
tl
vaniljasokeria
6
liivatelehteä
3
rkl
maitoa
Päälle:
vadelmia tai karhunvatukoita

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina, ohjeeseen tarvitaan ½ pkt taikinaa. Rouhi maitosuklaa hienoksi ja sekoita se sulaneeseen taikinaan käsin painellen. Pingota leivinpaperia pienehkön irtopohjaisen vuoan pohjalle (halkaisija n. 22 cm) ja laita reunat kiinni. Levitä taikina käsin painellen vuoan pohjalle. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liian pitkään, ettei pohja kuivu.

  2. Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Vispaa kondensoitu maito, tuorejuusto ja rahka kulhossa vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

  3. Pidä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min ja liuota ne sen jälkeen kiehuvaan maitoon (esim. lasissa mikroaaltouunissa) niin, että seos juuri ja juuri kiehahtaa. Anna liivatemaidon jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.

  4. Levitä kypsän jäähtyneen pohjan päälle runsaasti vadelmia. Sekoita liivatemaito vaahtoon ja levitä täyte vadelmien päälle vuokaan, tasoita pinta. Anna täytteen hyytyä viileässä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele ennen tarjoilua.

VINKKI: Leivo lopusta taikinasta murotaikinapikkuleipiä. Voit käyttää ohjeessa myös tavallista Pyöreää makeaa piirakkataikinaa. Taikinan joukkoon voit sekoittaa rouhittua suklaata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.